Antalya'da Korkutan Yangın

Antalya'nın Aksu ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, korkulu anlar yaşattı.

Antalya'da Korkutan Yangın
Aksu ilçesi Karaçalı Mahallesi’ndeki makilik alan saat 13.30 sıralarında yanmaya başladı.

Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Mahalle sakinleri hemen itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipler müdahale etti. Makilik alanın kenarında bulunan villa sakinleri ise korku dolu anlar yaşadı. Vatandaşlar evlerinin sınırına kadar gelen yangına karşı makileri çeşme suyuyla ıslattı. 3 katlı bir ev ise yanmaktan son anda kurtarıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir yangın söndürme helikopterinin de katıldığı yangında çam ağaçlarının yanı sıra iki adet cam sera da zarar gördü.

Yangının öğle saatlerinde çıktığını söyleyen ve evi yanmaktan kurtulan Emin Şen, “Yangın evimizden 2 kilometre uzakta başladı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede evimize dayandı. Evde bulunan kadınlar yangına sondaj ve çeşme suları ile müdahale etmiş. Yoksa bir facia olabilirdi. İtfaiyenin de gelmesiyle birlikte alevler kontrol altına alındı. Yangın aşağıdaki vadi içine girseydi, daha büyük alanlar yanardı” şeklinde konuştu.

Yangında yaklaşık 50 dönümlük makilik alan zarar gördü.
Kaynak: İHA