09 Ağustos 2013 Cuma Günü Vizyona Gireek Filmler

Vizyonda bu hafta 5 yeni film var.

09 Ağustos 2013 Cuma Günü Vizyona Gireek Filmler
Ateşli Aynasızlar

Bir FBI ajanı olan Katerina James'e yeni bir görev verilir. Fakat bu sefer ki ortağı büro içerisinden değil, Boston polis departmanındandır.

Kaçıklığı ile ün yapmış kadın polis memuru Shannon Mullins ile birlikte çalışarak bir Rus gangsterin ve çetesinin peşine düşerler.

İkisi de birbirinden kişilik ve çalışma yöntemi olarak oldukça farklı olan bu iki kadın erkeklere taş çıkartacak bir iş birliği ile çete avına çıkarlar! Tabii bu komik macera boyunca başlarına türlü işler de açılacaktır...

Televizyon takipçilerinin yakından tanıdığı bir isim olan ve Nedimeler filmiyle de sinemada rüştünü ispatlayan Paul Feig'in yeniden yönetmen koltuğuna geçtiği yapımın senaryosu ise Katie Dippold'a ait. Polisiye komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Kaitlin Olson, Dan Bakkedahl ve Taran Killam gibi isimler yer alıyor.


Elysium:Yeni Cennet


Düşük bütçeli District 9 ile tanınan yönetmen Neill Blomkamp'ın yeni projesi yine uzak gelecekte, 2154 yılında geçiyor ve yine uzayla yakın temas halinde ilerliyor. Bu seferki görev ise çoktan çökmüş olan dünyayı ve beraberinde insanlığı daha temiz bir dünyaya taşımak. Tıpkı Prometheus'yi çağrıştırırcasına, Yunan mitolojisine göndermeler içeren Elysium'da, 2154 yılında dünyada hala varlığını sürdürebilen yegane iki sınıfın çatışması temel alınmakta.

Elysium'un varsıl ve şanslı 'egemenleri' teknoloji alanında üst düzey bir gelişim gösteren gezegenlerinde lüks içerisinde yaşarken; 'çürümüş dünya'da geri kalan kalabalık insan topluluğu tedavi ihtiyaçları için bile Elysium'a ihtiyaç duymaktadır. Ancak iki gezegen arasında yapılan anlaşmalar gereğince Elysium'a girmeleri kesin suretle yasaktır. Ta ki Elysium'a gitmekten başka çaresi kalmayan Max isimli sıradan bir adam çıkana dek...

'Büyülü-Gerçekçi' tonlardaki temasıyla, 2154 yılının atmosferine dair, futuristik bir sınıf-çatışması filmi olarak Elysium, özellikle hard-core bilimkurgu hayranlarına hitap ediyor.


Evdeki Yabancılar


1990'lı yıllarda Ege bölgesindeki küçük bir sahil kasabasında geçen hikaye, mübadele döneminde doğup büyüdüğü yerden ayrılıp Yunanistan'a göç etmek zorunda bırakılmış yaşlı bir Rum kadını olan Agapi'nin dokunaklı hikayesine odaklanıyor. Agapi yıllar sonra 80'li yaşlarına geldiğinde yıllar önce bırakmak zorunda kaldığı evini aramaya koyuluyor. Yanına genç torunu Elpida'yı da alarak Ege'ye gelen Agapi eski evini bulsa da ev artık başka birine aittir.

Yaşar isimli 30'lu yaşlardaki yeni ev sahibi ve Agapi arasında paylaşılamayan ev hem geçmişini arayan bir kadını hem de geleceğini kurtarmak isteyen bu adamı ortak noktada buluşturuyor.

Genç sinemacılar Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil'in beraber imza attıkları ilk uzun metrajlı filmi olan yapım mübadele yıllarının izlerine karşı pencereden bakan bir yapım...


Hayallerin Ötesinde

Görme yetisi olmayan Ian, Lizbon'da görme engelli insanlar için özel eğitim veren bir enstitüye eğitmen olarak atanır. Hayat dolu idealist bir insan olan Ian buradaki öğrencilerine günlük olarak alışılmışın dışında eğitimler vermeye başlar. Mesela destek için baston kullanmayı reddeder, seslerin kendilerini yönlendirmesi gerektiğine ve sorunlarının sadece dışarıdaki dünyayı hayal etmekle hallolduğuna inanmaktadır.

Kendisi de baston kullanmamasına rağmen, son derece muazzam bir şekilde işlerini kotarmaktadır. Öyle ki gerçekten görme engelli olduğuna inanmakta güçlük çekenler vardır. Öğrencilerine de bu ilginç metodları aşılamaya başlar. Enstitüdeki öğrencilerden biri olan Eva da baston kullanmadan yürümeyi istemektedir. Ian onunla birlikte sokaklara atılarak, genç kadını daha önce görmediği bu dünyanın içerisinde farklı bir keşife çıkarır.


Jurassic Park 3D

Fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilimadamlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma imkanı verir. Dr. Hammond, bu DNA 'dan yola çıkarak genetik olarak dinozorlar geliştirir ve bir tür hayvanat bahçesi açar.

Çeşit çeşit dinozorların canlı olarak görülebileceği bu özel hayvanat bahçesinin ilk test ziyaretçileri ise bir avukat, bir matematikçi, bir dinozor uzmanı ve bir bitkibilimci ile Hammond 'un torunlarıdır. Dinozor embriyolarını ele geçirmek isteyen biri güvenlik sistemini devre dışı bırakınca, bütün dinozorlar adada serbest kalırlar.
Michael Crichton 'un romanından uyarlanan filmin yönetmeni, sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg. Güçlü özel efektleriyle dikkat toplayan filmin gişede büyük başarı elde etmesi, 2 devam filmi çekilerek bir üçleme olmasını sağlamıştı.

Spielberg'ün efsanevi filmi 20. yaş gününü kutlayacağı 2013'te 3D versiyonuyla tüm dünyada yeniden gösterime girecek.