Milletvekilleri ve Belediye Başkanları Ramazan Bayramı'nı Kutladı

AK Parti İçel Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Ramazan Bayramı'nı yayınladıkları mesajla kutladı.

AK Parti İçel Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten mesajında bayramların, sevgi, kardeşlik ve barışın yoğun olarak yaşandığı, birlik-beraberliğin perçinlendiği, paylaşma ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği kutsal günler olduğunu ifade etti.

Toplumda sevgi ve saygının artmasına vesile olan bayramların aynı zamanda yardıma muhtaç olan kimselere yardım edilmesi ve dayanışmanın tezahür etmesi anlamına da geldiğini kaydeden Ökten, ""Yine, dini bayramlarımızdaki güzel adetlerimizden biri de; yetimler, fakirler, garipler ve çocukların sevindirilmesidir. Bugün dünyada ve özellikle Müslüman toplumlarda akan kanın ve gözyaşının bir an önce durması; ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesi temennisi ile İçelli hemşerilerimin ve aziz milletimizin Mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar geçirmelerini diliyorum" ifadelerine yer verdi

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı ise bayramların gelenek ve göreneklerin zevkle uygulanıp sergilendiği, barış ve kardeşlik duygularıyla umutların paylaşıldığı günler olarak niteledi. Halkın bayramları, mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşamalarını istediklerini ifade eden Atıcı, şunları kaydetti: "Bayramların kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğimiz günler olmasını arzu ediyoruz. Ancak, halk temsilcilerinin dört duvar arasında rehin tutulduğu, ülkenin dört bir tarafında özgürlük, demokrasi ve hak arayanlara karşı devlet zulmünün yaşandığı ve devleti yönetenlerin intikam duygularıyla davrandığı bu günlerde halkımızın Bayram yapması pek mümkün değildir. Yarınlara dair umutları beraber yeşertmek, olanı da canlı tutmak dileği ile Bayramınızı en içten duygularla kutlar sevgi ve saygılar sunarım."
İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da belediye olarak Ramazan Bayramı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamladığını vurguladı. İçellilerin rahat ve huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirmesi için özveriyle çalıştıklarını kaydeden Özcan, "Ramazan Bayramı tatili süresince İçel Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, MESKİ Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Otobüs İşletme Müdürlüğü, Otogar Müdürlüğü ve Mezarlıklar Müdürlüğü'nde nöbetçi ekipler 24 saat görev başında olacaktır. Halkımızın Bayram tatilini rahat, huzurlu ve sorunsuz geçirmesi için tüm önlemleri aldık. Ayrıca, İçel halkının Ramazan Bayramı'nı en içten duygularla kutlar, vatandaşlarımın her günlerinin Bayram coşkusu ve neşesi içinde geçmesini temenni ederim" dedi.

Şehir Mezarlığı'nda da tüm hazırlıkların tamamlandığını aktaran Özcan, yaşlı ve hasta vatandaşlar için mezarlık içinde servis araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini de sözlerine ekledi

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de mesajında, "Bizleri birbirimize yakınlaştıran, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarımızı güçlendiren bir bayramı daha karşılamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Dini ve ulusal bayramlarımız gelenek ve göreneklerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği günlerdir. Birlik ve beraberlik duygularıyla karşılamaya hazırlandığımız Ramazan Bayramınızı kutlar sağlık, huzur ve başarılar dilerim "dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise toplumda ortak sevinç günleri olarak da değerlendirilen bayramların, yardımlaşma ve dayanışmanın daha üst düzeylere ulaşmasında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Tuna, "Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı, örf ve adetlerimizle harmanlayıp, geçmişten devraldığımız mirası geleceğe taşıdığımız kutsal günlerdir. Sevgi, paylaşma ve kardeşlik duygularını hep birlikte idrak ettiğimiz, manevi güzellikleriyle tüm insanlığı kuşatan mübarek Ramazan ayını uğurlanmanın buruk hüznünü yaşıyoruz. Aynı zamanda ilçemizde sosyal dayanışma ve kardeşliğin en üst seviyede yaşandığı huzurlu bir ayın ardından bayrama kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. 9 yıldan bu yana geleneksel olarak her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz ve binlerce vatandaşımızın katıldığı Halil İbrahim Sofrası İftar yemeğimizde şahit olduğumuz birlik ve beraberlik bizleri son derece mutlu etti. Mahalle sakinlerimizin düzenlediği sokak iftarlarına da katılarak, imece usulü hazırladıkları sofralarda komşuluğun sıcaklığını ve samimiyetini de birlikte tattık. Ramazan boyunca sergilediğimiz dayanışma, kardeşlik ve birlikteliğin daim olması temennisiyle tüm İçel halkının ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tuna, Ramazan Bayramı’nı vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını da açıklamasına ekledi.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı da bayramların sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günler olduğunu kaydetti.

Ballı, mesajını şöyle sürdürdü: "Sağlık ve esenlik içinde idrak ettiğimiz Ramazan ayı sonunda, bir Ramazan Bayramını daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kültürümüzde ve toplumsal yaşantımızda çok önemli yer tutan bayramlar; toplumsal birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede yaşandığı özel günlerdir. Bizi biz yapan, birbirimizle kaynaştıran, sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde inançlarımızı, örf ve adetlerimizi uygulayarak, geçmişten bugüne koruduğumuz ve geleceğe taşıyacağımız kültürümüzün, yardımlaşma geleneğimizin yansıması olan bayramlarımızın yaşatılması ve canlı tutulması hepimizin ortak sorumluluğudur. Şu, hiçbir zaman unutulmamalı as olan aynı toprak üzerinde yaşayan insanların her türlü kederi ve sevinci birlikte göğüsleyebilmesidir. Farklı görüşlere sahip olunsa bile aynı kültürle yoğrulmuş, aynı değerlere sahip insanlar birbirlerinin görüşlerine saygı duyarak huzur içinde yaşayabilir. Bayramlar gibi toplumsal huzur atmosferinde yaşanacak kardeşlik ve birliktelik duyguları bizi daha da güzel günlere götürecek en kuvvetli kaynağımızdır. Tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."
Kaynak: İHA