Milletvekili Ürün’den Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu ender günlerden birisi olduğunu söyledi.

Tuyulan oruçların ardından bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını kaydeden Ürün mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ramazan Bayramı bir ay boyunca tutulan oruçların, kılınan teravihlerin, verilen sadaka, zekat ve fitrelerin, yapılan hayır ve hasenatın manevi hazzını doya doya tadacağımız bir sevinç günüdür. Bu sevinç, sabah namazından sonra, günün erken saatlerinde kılınan bayram namazı ile başlar ve tebrikleşme ve ziyaretlerle paylaşılarak giderek çoğalır. Mübarek Ramazan bayramı bizleri bir araya getiren en değerli zaman dilimlerinden biri olan Mübarek Ramazan bayramının biz inananlar arasında ayrı bir yeri vardır. Dünyanın pek çok yöresinde bir ay boyunca nefislerine oruç tutturan Müslümanlar, sabır imtihanını vererek manevi kazançlarının sevincini Ramazan Bayramında yaşarlar. Bayramların, millî ve dînî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi vardır. Gerçekten dinî bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi, dînî his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Kaynak: İHA