74’lük Mucit Yerli Ferrari Üretiyor

Almanya'da, uzun yıllar Ford servisinde çalışan Mehmet Ertuğrul Anlaş, araba yapımına devam ediyor.

74’lük Mucit Yerli Ferrari Üretiyor
Kendi imalathanesinde araç yapmaya devam eden Anlaş, şimdi Ferrarri görünümlü araba yapmaya başladı.

Daha önce kendi elleriyle 7 araç yapan 74 yaşındaki Anlaş, 8. aracını 6 ay önce yapmaya başladı.

Lamborghini, Limuzin, Buggy, Treik yapan Anlaş, şimdi tek hedefinin spor araba olduğunu söyleyerek, 2014 yılında aracın hazır olacağını anlattı. Yapılacak araca talip çıkması halinde satabileceğini söyleyen Anlaş, "imkan olduğu sürece araba yapıp satışa sunabilirim" dedi.

"ARABAYI BİR AN ÖNCE KULLANMAK İSTİYORUM"
İlkokul 4. sınıfta okulu terk edip bir kaportacının yanında çalışmaya başlayan ve daha sonra Almanya’ya çalışmaya giden Anlaş, orada usta oldu. Türkiye’ye dönüş yapan Anlaş, kendisine bir kaportacı dükkanı açtı. Araba yapımına başlayan Anlaş’ın ilk arabası Lamborghini benzeri oldu. Treik, Lamborghini, Dakar, Buggy gibi araçların benzerini yapabilen usta kaportacı şimdilerde spor arabası yapıyor. İşçilik payını tamamlayan ve geriye sadece parasal yönde çalışmaların kaldığını belirten Anlaş, şöyle konuştu: “En kısa sürede arabayı yapıp piyasaya çıkartmak istiyorum. İmkânım olduğu sürece araba yapmaya devam edeceğim.”

"HELİKOPTER BİLE YAPARIM"
Kendi elleriyle birçok araç üreten Mehmet Ertuğrul Anlaş, parasal yönde desteğin olmadığını herhangi bir yerden destek alması halinde helikopter dahi yapabileceğini söyledi.

İmkanların olması halinde her şeyi yapabileceğini belirten Anlaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araç yapmakta kimseyi üstüme tanımam. Yıllarımı, emeğimi, hayatımı adadım ben bu mesleğe. Her babayiğidin harcı değildir. Daha önce 7 araç yaptım, şimdi 8. aracı yapmaya çalışıyorum. Parasal yönde destek olmadığı için yavaş yavaş yapıyorum. Şuan aracımın modeli belli değil. Sadece spor bir araç olup kapılar modern olacak.”
Kaynak: İHA