Manisa’da Bozköy Deresi’nde İslah Çalışması

Kent merkezinden geçen derelerin ıslah çalışmalarına devam eden Manisa Belediyesi, bu kapsamda Bozköy Deresi’ndeki kötü görüntü ve kokuyu ortadan kaldırdı.

Manisa’da Bozköy Deresi’nde İslah Çalışması
Dere ıslah çalışmalarının tamamlanmasına müteakip dere kenarlarındaki peyzaj çalışmalarına başlanıldı. Belediye Başkan Vekili Açıkdil ve Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Çakır da çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Islah çalışmalarının ardından dere kenarlarına yönelik projeyi uygulamaya başladıklarını belirten Başkan Vekili Açıkdil, “Bilindiği üzere Manisa Belediyesi olarak çok sayıda dereyi çevre halkımızın talebi doğrultusunda ıslah ettik. Bu kapsamda da Bozköy Deresi’ni uzun bir güzergah üzerinde ıslah ettik. Bozköy Deresi başıboş akan ve etrafı hurda inşaat artıkları, molozlarla dolu olan bir yerdi. Aşağı yukarı 15 sene önce karşı tarafın ağaçlandırması yapılmış fakat bakımsız bırakılmış. Bu doğrultuda bizler de dereyi düzenledik, tesviye ederek, dolgularını yaptık. Eskiye göre oldukça güzel ve temiz bir görüntü oluştu” dedi.

“BÖLGE YENİ SOSYAL ALANLAR KAZANIYOR”
Dere etrafına yapılacak olan peyzaj düzenlemeleri hakkında da bilgi veren Başkan Vekili Açıkdil, Kent Park çalışmaları dolayısıyla mevcut alandan sökülen ağaçların dere kenarındaki proje içerisinde değerlendirileceğini belirtti.

Açıkdil şöyle konuştu: “Projemiz dahilinde derenin hem sağına hem de soluna sosyal alanlar yapacağız. Sentetik buz pistinden, yürüyüş alanlarına, koşu alanlarından, bisiklet parkurları ve kafelere kadar geniş yelpazede bir sosyal alan çalışması başlatıyoruz. Çalışmalarımız Ay Yıldız Camii’ne kadar bu şekilde devam edecek. Zaten Ay Yıldız Camii’nden Menemen yoluna kadar olan derenin ıslah çalışmalarını da bitirmiştik. Söz konusu alanında her iki tarafının ağaçlandırmasını kısa sürede yapacağız. Ayrıca proje çalışmaları başlayan Kent Park alanından söktüğümüz ağaçların bir kısmını nakledip buraya dikeceğiz. Manisa Belediyesi olarak dere güzergahı boyunca oldukça değişik ve bölge halkının beğeniyle karşılayacağını düşündüğümüz projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA