Kızıltepe Belediyesine 72 Geçici İşçi Alınacak

MARDİN -Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Kızıltepe Belediyesi'nde çeşitli departmanlarda görevlendirilecek olan 60 asil 12 yedek olmak üzere 72 kişilik geçici personel için bin 373 kişi başvurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Kızıltepe Belediyesi bünyesinde çeşitli departmanlar için alınacak 72 kişilik kadro için bin 373 başvuru yapıldı. Yoğun kalabalık içinde isimleri tek tek yetkililer tarafından okunan adaylardan imza alındı. Ardından İş-Kur ve Kızıltepe Belediyesi görevlileri noter huzurunda işe alınacaklar ile ilgili Kızıltepe Belediyesi bahçesinde ve Mehmet Yalçın Etüt Merkezi'nde kura çekilişi yapıldı.

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Kurhan ve İŞ-KUR yetkililerin de takip ettiği çekilişte, işe alınacak 48 kişi belirlendi. Yedeklerin de belirlendiği çekilişte, adı kurada çıkanlar geçici de olsa iş bulmanın sevincini yaşadı.

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan yapılan kura çekiminin noter huzurunda gerçekleştiğini belirterek, 72 kişilik alım için bin 373 kişinin başvuruda bulunmasının kendilerini üzdüğünü belirterek"Belediye olarak güçlerinin yettiği kadar istihdam yaratmaya çalışıyoruz. İşsizlik karşısında devletin acilen bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA