İnalpulat'ın Ebru Sergisi Karaburun'u Renklendirecek

Türkiye'nin tanınmış ebru sanatçılarından Esengül İnalpulat, 4-7 Eylül tarihleri arasında Karaburun’da düzenlenecek “İktidar ve Dayanışma Temalı” Bilim Kongresi’nde eserlerinden oluşacak bir sergi açıyor.

İnalpulat'ın Ebru Sergisi Karaburun'u Renklendirecek
İnalpulat, “8. Karaburun Bilim Kongresi, toplumsal mücadele geçmişimizi unutmayanlara, geleceği kurmayı talep etmeye devam edenlere, bugün bize dayatılan kısır döngüden çıkmak için bilgi üretenlere, kapitalizmin iktidarını kurma ve yeniden üretme biçimlerini sorgulayanlara, geçmiş sanatımıza farklı bakış açısı getirecek. Bu kapsamda belediye sanat galerisinde açacağım"Toprağın Su ile Buluşması" isimli ebru sanatı sergime bütün sanatseverleri bekliyorum” dedi.

Burdur doğumlu olan İnalpulat, kimyager olarak özel sektörde, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Restorasyon A.B. Dalında Akademik Uzman ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde İpek Yolu Projesinde Restoratör-Araştırmacı olarak çalıştıktan sonra, iş yaşamı boyunca sürdürdüğü sanat çalışmalarıma ve uzmanlık alanı olan boyalara ağırlık verdi. Ebru sanatını öğrendikten sonra bu sanatın tekniklerini ilerletmek ve tanıtmak için ebru işliği açtı. Çalışmalarını bu işlikte sürdürüyor ve Ankara Üniversitesi’nde öğrenci yetiştiriyor.

ICCROM Enstitüsü (Tarihi Eserlerin Korunmasının Bilimsel Prensipleri) diploma sahibi olan İnalpulat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ebru sanatçısı. İnalpulat aynı zamanda Koruma-Restorasyon Uzmanları Derneği üyesi. Yurt dışı ve yurt içinde bir çok etkinliğe katılan uzmanlık alanı ile ilgili sunumlar gerçekleştiren İnalpulat, 21 kişisel ebru sergisi açtı.
Kaynak: İHA