Çarşıda Kablosuz İnternet Dönemi Başladı

Osmangazi Belediyesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde vatandaşların kablosuz internete ücretsiz olarak bağlanmalarını sağladı.

Çarşıda Kablosuz İnternet Dönemi Başladı
‘WİFİ kablosuz internet’ projesi törenle devreye girdi. Vatandaşları teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlandırmak istediklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Belediyemizde son teknolojiyi kullanarak oluşturduğumuz çağrı merkezi sayesinde halkın bize daha rahat ulaşması, istek ve şikayetlerini rahatça iletebilmelerini sağladık. Şu anda coğrafi bilgi sistemi üzerinde çalışıyoruz. Osmangazi’deki tüm işyeri ve konutları kayıt altına alıyoruz. İmar Müdürlüğümüzdeki belgelerin tamamını dijital arşiv sistemine aldık. Vatandaşlarımız, internet sitemiz üzerinden kendilerine en yakın eczaneyi, çevresindeki tarihi mekanları ve uzaklıklarını, evrak takibi ve vergi ödemeleri gibi birçok hizmeti artık bir dokunuşla öğrenibiliyor” dedi.

İnternetin artık hayatın vazgeçilmezleri arasına girdiğini söyleyen Dündar, “Evlerde, işyerlerinde artık herkes interneti kullanıyor. Bizler de çarşı esnafımızın, vatandaşların internet hizmetinden faydalanması için bir proje geliştirdik. Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı, Nilüfer Köylü Pazarı ve Koza Han civarında ücretsiz ve şifresiz internet hizmetini bugün devreye sokuyoruz. Vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı olsun. Bir hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşen kablosuz interneti kullanmak için herhangi bir mobil cihazdan kablosuz ağları aratınız. Seçenekler arasından 'OsmangaziBelediyesi-int.hiz' ağını tercih ediniz. Karşınıza çıkan sayfada yer alan boşluklara adınızı ve soyadınızı, TC. kimlik numaranız ile cep telefonu numaranızı yazarak gönder butonuna basınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra açılan sayfada yer alan şifre bölümüne cep telefonunuza gelen şifreyi yazarak tekrar gönder butonuna basarak internete bağlanabilirsiniz” diye konuştu.

Başkan Dündar, çarşıdaki esnaf derneklerinin yöneticileri ve vatandaşlarla birlikte kablosuz internet hizmetinin ilk denemesini yaptı. Cep telefonu ve ipad ile yapılan denemelerde "Osmangazi" ismiyle verilen kablosuz internet hizmetine kolayca bağlanıldı.
Kaynak: İHA