Vali Köşger, Yapımı Devam Eden Yollarda İncelemelerde Bulundu

Vali Yavuz Selim Köşger, Karayolları yatırım programında yer alan Gerze-Sinop ve Yakakent-Gerze yol projelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Köşger, Korucuk köyü mevkisinde devam eden Şehir Geçisi projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra Gerze-Sinop yol projesi içindeki T-1 tünelindeki çalışmaları izleyen ve işçilerle sohbet eden Köşger, şunları söyledi:

"Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü Sinop'a ve Sinoplular için 3 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor. Sinop'un ana arterleri adeta yeniden değişiyor ve Sinop'un Türkiye ile ve dünya ile bağlantısı yeniden inşa ediliyor. Bu tüneller de o projelerin en önemli kısımlarından birisi. Bugün Demirci köyünde bulunan ve iki taraftan açılan bin 600 metre uzunluktaki T-1 Tünellerinde ortada buluşuldu ve son perde toprak da tarafımızdan açılarak tüneller sıfır hata ile birleştirilmiş oldu."

Sinop için tarihi bir gün ve bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Vali Köşger, "Yıl sonu itibariyle de inşallah diğer tüneller de geçişe açılmış ve Sinopluların hizmetine sunulmuş olacak. Bu yol yapımları tamamlandığında Sinop'un kalkınması büyük bir ivme kazanacaktır" dedi.

Merkez Lala köyündeki yol şantiyesine geçen Vali Köşger'e Karayolları ve yüklenici firma yetkileri tarafından Gerze-Sinop yol projesi ve çalışmaları hakkında brifing verildi.

Karayolları yetkilileri, 720 milyon lira proje bedelli, 33 kilometre uzunluğundaki yolun bünyesinde 2 adet 5 bin 590 metre uzunluğunda tünel, 2 adet bin 440 metre uzunluğunda viyadük, 11 adet 838 metre uzunluğunda köprü, 6 adet köprülü kavşak, 52 adet 2 bin 413 metre uzunluğunda kutu menfezin bitirildiğini belirtti.

Yetkililer yolun 15,66 kilometrelik kesiminin tamamlanarak trafiğe açıldığını, yolun kalan 17,34 kilometrelik kesiminin 6,51 kilometresinin ise yıl sonuna kadar tamamlanarak trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirttiler.

Vali Köşger'in yol yapım proje inceleme gezisine Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA