Yangını İhbar Eden Vatandaşa Plaket

ÇANAKKALE - Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü, Üzümlü köyü yakınlarında çıkan yangını ihbar eden vatandaşa plaket verdi.

Yangını İhbar Eden Vatandaşa Plaket
Yaklaşık 15 gün önce ilçeye bağlı Üzümlü köyünde tarım arazisinden başlayıp, ormanlık alana sıçramak üzereyken söndürülen yangını 177 Orman Yangın İhbar Hattı'nı arayarak bildiren Necati İnce'ye Bayramiç Orman İşletme Müdürü İsmail Kır tarafından plaket verildi.

Kır, törende yaptıağı konuşmada, ormanların makineler değil insanlar tarafından korunacağını beliterek, yangına ilk müdahalenin önemine dikkati çekti.

Yangınsız bir sezon geçirmeyi dileyen Kır, şöyle devam etti:

"Yangında ilk müdahale çok önemli. Bu amaçla 7 adet yangına ilk müdahale aracımız var. Kazdağları'nı korumak için her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Yöremiz su kaynakları açısından zengin bir bölge. Bu su kaynakları sayesinde ateşe geniş bir alana yayılmadan müdahalede bulunabiliyoruz. İçinde bulunduğumuz şu günlerde orman yangınları açısından en tehlikeli dönemi yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bizler her noktayı göremeyebiliriz. Ama vatandaşlar birbirlerini uyarabilir. Ormanlar sadece orman İşletme Müdürlüğüne ait değil, hepimizin malı. Ormanlar bizlere emanettir. Bu emaneti bizden sonraki nesillere aktarmak zorundayız. Bu nedenle ormanlarımızı gözümüz gibi korumalıyız. Duyarlı vatandaşımız Necati İnce'nin dikkati sayesinde büyük bir tehlikeyi önlemiş olduk. Bu nedenle maddi değeri olmasa da manevi değerinin çok büyük olduğuna inandığım bu plaketi Necati İnce'ye vermiş olmaktan gurur duyuyorum."

İnce ise Kazdağları'nın eteklerinde yaşayan köylülerin geçim kaynağının Kazdağları olduğunu, bu ormanları herkesin duyarlı bir şekilde koruması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA