İzmir'de Sanat Dolu Günler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yeniden Sinematek kuşağında yarın (Çarşamba) akşam bol ödüllü ‘Umut Işığım’ adlı film var.

İzmir'de Sanat Dolu Günler
“Hükümet Kadın” filminin gösterildiği açık hava sinemaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir, 22 Ağustos Perşembe akşamı ise iki iddialı konsere hazırlanıyor: Kent Orkestrası Kültürpark’ta sahne alacak, Çim Konserleri’nde ise ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu İzmirliler için çalacak.
İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına katkı koymak amacıyla birbirinden farklı etkinlikler düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem semt semt gezen ‘Açık Hava Sinemaları’yla hem de Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle sanatseverleri en güzel filmlerle buluşturmaya devam ediyor. Türk Sineması’nın en önemli yapımlarından biri olan ‘Hükümet Kadın’, nostalji tadında sinema izlemek isteyenler için Açık Hava Sinemaları kapsamında bu hafta Konak, Gaziemir ve Balçova ilçelerindeki açık alanlara gelecek. Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği “Hükümet Kadın” filmi, Güneydoğu’da yaşayan ve görev yapan ilk kadın belediye başkanının hikayesini beyazperdeye aktarıyor. Filmin başrollerinde Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Bülent Çolak bulunuyor. Gösterimlerin başlama saati 21.00 olarak belirlendi.

OSCARLI YILDIZLAR GELİYOR
Havagazı Fabrikası’ndaki çimler üstünde film izlemeyi sevenler ‘Yeniden Sinematek’te bu hafta orijinal adı Silver Linings Playbook olan ‘Umut Işığım’ adlı filmle buluşacak. 21 Ağustos 2013 Çarşamba akşamı saat 21.00’de başlayacak film, hem sinema tutkunlarından hem de eleştirmenlerden tam not almıştı. David O. Russell’ın yönettiği, romantik komedi-drama türündeki film, Matthew Quick’in aynı isimli kitabından senaryolaştırıldı. Başrollerinde Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker ve Anupam Kher’in rol aldığı film, Oscar Ödülleri’ne 8 dalda, Altın Küre’ye ise 4 dalda aday oldu. Film, sevilen oyuncu Jennifer Lawrence’a ‘En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ının yanısıra bir çok ödül kazandırdı.

KENT ORKESTRASI COŞTURACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanatseverleri 22 Ağustos 2013 Perşembe akşamı iki güzel konserle buluşturacak. Biri Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, diğeri ise Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek iki konserin de başlama saati 21.00. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda vereceği konserde İzmirli sanatseverlerin kulağının pasını silecek. Şefliğini Hüseyin Çebi’nin, orkestra düzenlemelerini ise Zafer Çebi’nin yaptığı Kent Orkestrası’nın konserinde solist olarak Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, Bahar Pamukçu, Tülay Şen, Şenay Gökdemir, İpek Kaletaş, Esra Göndeş ve Müge Ökten sahne alacak.

Perşembe akşamlarının klasiği haline gelen ‘Çim Konserleri’nin adresi yine Tarihi Havagazı Fabrikası. Etkinliğin bu haftaki konuğu ise ‘Yeni Meşk-Blues Grubu’. Konserde, uluslararası üne sahip arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’na vokalde Bora Uymaz, vurmalı çalgılarda Hamdi Akatay ve neyde Yavuz Akalın eşlik edecek.
Kaynak: İHA