Terzi Esnafları Sorunlarını Kesob’ta Konuştu

Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonuna Bağlı Esnaf ve Sanatkarların Sorunları ve Çözüm Önerileri Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Terzi Esnafları Sorunlarını Kesob’ta Konuştu
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Başkanı Sinan Turhan, Terziler ve Konfeksiyon İmalatçıları Odası Başkanı Kenan Arslan, Kayseri Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı TESK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alan, diğer esnaf odaları başkanları ve birçok esnaf katıldı.

Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Başkanı Sinan Turhan, Türkiye genelindeki terzi esnaflarının en çok çırak sorunu olduğunu ve emeklilerden kesilen yüzde 15 maaş kesintisi sorunun olduğunu söyledi.

Terzi esnaflarının çok statükocu olduğunu belirten Turhan, “Türkiye’de ve Kayseri’de ki terzi esnaflarımız alışkanlıkların vazgeçmez bir yapıya sahip. Çok statükocu. Statükoyu bırakmak, yeniliğe açılmak lazım. Yanımıza gelen çıraklarımıza başka iş yapmalarını söyledik. Ara ara mesleği körelten biz olduk. Konfeksiyona yönelerek mesleği körelttik. Kredi sorununa gelince de, sorun geçen yılda vardı, bu yılda var, önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Sıkıntıları atamadık” ifadelerini kullandı.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı TESK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alan ise, okul giysileri sorunlarında açıklama yaptı. Alan, “Okul giysilerinde başarılı olduk. Sivil kıyafet giyilecekti, biz hem bakanımıza hem konfederasyon başkanımıza sorunlarımızı ilettik. Resmi okul forması olmasını istedik. Bu konuda okul aile birliği yüzde 51’i giyilsin derse okul kıyafeti giyilecek. Bu konuda başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir de ustalık belgesi sorunumuz var. Ticaret odasında ustalık belgesi sorulmuyor ama esnaf odalarında soruluyor. Bu uygulama eşitlik ilkesine aykırı. Eğitime ve belgeye ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA