Aydın Belediyesi’nden Temizlik ve Çöp Hizmeti Açıklaması

Aydın Belediyesi’nden Ovaeymir beldesine verilecek olan temizlik ve çöp toplama hizmetiyle ilgili olarak açıklama yapıldı.

Aydın’ın 6360 sayılı yasa ile büyükşehir kapsamına giren illerden birisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Kanun 18. Paragrafta açıkça büyükşehir olarak belirlenmiş illerde belediyelerin yetkili organlarının kararıyla sorumluluk alanlarına giren mülki sınırlar içerisindeki yerleşim yerlerine her türlü yatırım ve hizmeti götürebileceğini belirtmektedir. Ovaeymir Belde Belediyesi de kapanacak belediyeler arasında olmasından dolayı, Aydın Belediyesine yazdığı yazı ile hizmet akdi biten personelin yerine yeni geçici işçi gönderilmediği için çöp toplama ve temizlik hizmetlerinde yetersiz kaldıklarını belirterek, sıcak yaz mevsimi sebebiyle halk sağlığı ve çevre temizliği açısından Aydın Belediyesi’nden bu hizmetler için talepte bulunmuştur.

Sadece Ovaeymir değil,mülki sınırlarımız içerisindeki diğer kapanacak beldeler olan Umurlu, Çeştepe, Dalama, Tepecik ve tüzel kişiliği kaldırılacak olan köylerimize de 6360 sayılı yasanın geçici 1. Maddesinin verdiği yetki ile her türlü yatırım ve hizmeti talep dahilinde götüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA