Çatıda Mahsur Kalan İtfaiyeciler Ölümden Döndü

Bursa’da 5 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangına müdahale ederken ölümden dönen 3 itfaiye eri çeşitli yerlerinden yaralandı.

Çatıda Mahsur Kalan İtfaiyeciler Ölümden Döndü
Yangın, merkez Nilüfer ilçesi Sümer Sokak'ta bir apartmanın 5'inci katında izolasyon sisteminden çıktığı iddia edilen yangın, bir anda bütün katı sardı. Çevredeki vatandaşlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Merdivenle çatı katına çıkarak ilk müdahaleyi yapmak isteyen 3 itfaiye eri, rüzgarın ters esmesi ile kollarından ve çeşitli yerlerinden yaralandı. Polis ekiplerinin anonsu ile olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yarlı olan itfaiye erlerine ilk müdahaleyi yaptı.

İTFAİYE ERLERİNİN MESLEK AŞKI
Çıkan yangında çeşitli yerlerinden yaralanan itfaiye erleri, 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından olay yerinden ayrılmayarak görevlerine davet etti. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında elleri sarılı vaziyette yangının sönmesi için arkadaşlarına destek olan itfaiye erlerinden İbrahim Karadeniz, “Biz ilk müdahale için çatı katına çıktığımızda bir anda alev topunun içinde kaldık. Arkadaşlarımızla ne yapacağımızı şaşırdık. Allah’a şükürler olsun bu kadarla atlattık” dedi.

Çıkan yangında 5 katlı apartmanın çatı katı kül olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA