Mısır’da Yapılan Katliam, Şanlıurfa’da Kınandı

Şanlıurfa’da yüzlerce kişi Dergah Camisi önünde öğlen namazından sonra toplanarak Mısır’da yapılan katliamı kınadı.

Mısır’da Yapılan Katliam, Şanlıurfa’da Kınandı
Mustazaflar Cemiyeti’nin önderliğinde Balıklgöl’ün girişinde tekbir çeken vatandaşlar, ‘Kahrolsun Sisi, Yaşasın Mursi ve Kahrolsun ABD ve İsrail’ sloganları attı.

Burada bir basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Kışlar, şu ifadeleri kullandı:
“İslam ümmeti kan ve gözyaşları içinde zalimlerin gölgesinde koca bir güne uyandı maalesef, diktatörlüğe soyunmuş darbeci Sisi ve yandaşlarını Allah’ın laneti ile lanetliyor ve en kısa zamanda Allah’ın Kahhar ismiyle yok edilmelerini niyaz ediyoruz.

Ey İslam ümmeti, tükürün ABD’nin kara yüzüne, tükürün demokrasi havariliği yapan Batının çirkin yüzüne tükürün Siyonist ve kanlı katil İsrail’in Kabih yüzüne. Kutlu bir hak arayışının nurlu yolunda meydanları dolduran milyonlarca mazlum ve masum Müslümanların üzerine yine ateş yağdı, yine zulüm yağdı. Ey İslam Ümmeti, neden Müslümanların payına düşen hep şahadet oluyor? Neden hep katledilenler onlar oluyor? Bu durum kâfirlerin el birliğiyle ve güç birliğiyle bizleri topyekûn yok etmek istediklerinin delili değil midir? Bu vahşet, bu zulmü reva görenlere karşı göz yuman sözüm ona Medeni Toplumlar neredesiniz? Her dem insanlığa vurgu yapan bu ebleh suratlılar ellerinde en küçük bir kesici alet bile almayan ve onların deyimiyle demokratik hakkını arayan bu masumların, herkesin gözü önünde kıyım edilmelerine karşı neden hala susuyorlar. En küçük biriminden küresel çaptaki bütün yelpaze topyekun susmaları bu katliama sessiz kalmaları çok manidar değil midir? Bu Suskunluğun arkasındaki gerçeğin ABD ve İsrail olduğunu çok açık değimlidir? “Esafa a’lel müslima” gözümüze inen kara perdeden ne zaman kurtulacağız.

Bir avuç zalim cuntanın tek başına bütün bir İslam Ümmetini Karşısında almasını mümkün olabilir miydi? Ortadoğu’nun çapsız Arap Diktatörleri maddi ve manevi imkânlarıyla, ABD ve İsrail ise imkânlarıyla onlara destek veriyor, onlar da bunlara dayanarak Ümmetin gözünün içine baka baka kardeşlerimizi katlediyorlar. Biz Müslümanlar ise hala kendi endişemizde, kendi küçücük dünyamıza debelenip durmaktayız. “Esafa a’lel müslimin” Değerli Kardeşlerim! Siyonist İsrail ve katil ABD, işgal ettikleri Filistin bölgesini istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yapmaktadırlar. Bu katliam onların emriyle yapılmaktadır. Bu saldırı sadece Mısır’lı kardeşlerimize değil, Siyonizm adına tüm İslam Ümmetine karşı yapılmıştır. Demokrasiyi hâkim kılmak bahanesiyle her türlü işgali ve katliamı meşrulaştıran İsrail ve ABD’nin halkların iradelerini çiğnemelerinin altındaki asıl sebep İslam’a olan düşmanlıklarıdır. Biz Mısır’lı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onların haklı mücadelesini tüm kalbimizle desteklediğimizi tüm Dünya’ya ilan ediyoruz. Cemaat ve meşrep gözetmeksizin tüm Müslümanların yekvücut olması dost ve düşman herkese Mazlumlardan yana taraf olduklarını göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Hangi dine veya hangi mezhebe bağlı olursa olsun tüm insanlara sesleniyoruz. Bu katliama sessiz ve tarafsız kalmayınız. Kendi imkânlarınızla karşı durunuz ve direniş gösteriniz, bu insanlığınızın bir gereğidir. Gerek ülkeler bazında ve gerekse topluluklar bazın ümmetin her parçası kendi payına düşeni elinden geldiğince yerine getirmeli ve imkânlarınızı seferber etmelidir. Hükümete sesleniyoruz, bütün gücünü kullanarak Uluslar arası arenada gündem oluşturmalı, Mazlum Mısır halkının yanında olduğunu somut adımlar atarak göstermelidir. İmkanları dahilinde oradaki yaralı kardeşlerimizin iyileştirilmesi için buraya getirtmek dâhil tüm olanaklarını harekete geçirmelidir.”
Toplanan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA