Bilyeli Arabalar Yarıştı

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde düzenlenen ‘Rally İskefiye’ adlı bilyeli araba yarışmasının birincisi yapıldı.

Bilyeli Arabalar Yarıştı
"Rall İskefiye Bilyeli Araba Yarışması’nın ilki Çarşıbaşı Merkez Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

İlçede 500 metrelik parkurda yapılan yarışa 11 kişi müracaat ederken, elemeler soncunda finale 5 araç kaldı.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, her yaşkan vatandaşın yarışmaya katılmasının ç çok güzel olduğunu belirterek, “Gençlerden gelen ve geçmiş bir kültürü yaşatmayı hedefleyen organizasyonu gayet olumlu buldu. Her yaştan vatandaşın yarışmaya katılmasının çocukluk yıllarına karşı duyulan özlemin bir ifadesidir” dedi.

Düzenleme Komitesi Başkanı Barış Taylan Şahin ise yaptığı açıklamada, geçmiş kültürlerini canlandırmak istediklerini dile getirerek, “Grup olarak böyle bir organizasyon düzenlemeye karar verdik. Bazıları çocuk oyuncağıdır dedi ama aldırmadık. Bu kültürü canlandırmak istedik. Bu kültürü çocukken yaşamamış bir kişi bunu gerçekleştiremez. Küçüklüğümüzden beri bunu yaptığımız için başarılı olacağımıza yürekten inandık. İki aylık bir çalışma sonunda nelere ihtiyacımız olduğunu ve programın nasıl olacağını belirledik. Yarışmaya katılmak isteyip de arabası olmayanlara araba ve bilyeler temin ettik. Herkes bilsin ki; kesinlikle bu işten maddi bir kazanç sağlamadık. Halkımızın bu yarışmaya gösterdiği ilgiden dolayı başarılı olduğumuza inanıyorum ve bu yarışmayı geleneksel hale getirmek istiyorum” diye konuştu.

Yarışma sonunda İskender İstek birinciliği elde ederken, Mustafa Ustabaşı ikinci ve Burak Köse de üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA