İşadamına Solüsyonlu Tuzak

Özel bir solüsyonla kağıt parçalarını paraya çevirdiklerini iddia ederek bir iş adamını 25 bin Euro dolandıran Gine uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, işadamı F.M (38), Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne gelerek dolandırıldığı iddiasıyla şikâyette bulundu. F.M., “Bana ülkelerinden para çıkışı yasak olduğunu bu nedenle yanlarında özel olarak hazırlanmış bir solüsyonla ıslatıldığında paraya dönen kağıtlar bulunduğunu söylediler. Önce inanmadım. Ancak önümde başarılı bir deneme yaptılar. Kağıt parçası 100 Euro'luk banknota döndü. Ellerinde 6 milyon Euro değerinde kağıt bulunduğunu solüsyon almak için para vermem karşılığında bu paranın %20'sini bana vereceklerini vaat ettiler. Teklifi kabul ettim. İlk etapta 25 bin Euro hazırladım. Benim büroma geldiler. Yanlarında bir kasa vardı. Para şeklinde kağıtları solüsyonla ıslatılmış pamuğa sararak içine koydular. Sonra bana 'senin paranı da kasaya koyalım. Daha sonra bulacağın yeni paralarla birlikte solüsyon almakta kullanırız. Kasa sende kalsın iki gün sonra paralar hazır olur biz yanına geliriz.' diyerek ayrıldılar. Şahıslar ayrıldıktan sonra durumu arkadaşlarıma anlattım. Dolandırılmış olabileceği ikazını aldım. Bunun üzerine şüphelenip kasayı açtım. İçinde benim param yoktu. Herhalde el çabukluğu ile çalmışlar. Kâğıtlarında paraya dönmediğini görünce polis çağırdım” dedi.

Şikayet üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüpheli şahısların kaldıkları oteli tespit ederek operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda Gine uyruklu Abdwlays C. (34) ve Jhon Q (38) gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Şüpheli şahısların yakalandığı otel odasında kimyasal maddelerin ele geçirildiği öğrenildi. Şüphelilerin Türkiye’ye turist vizesi alarak girdikleri ve vize sürelerinin dolduğu için kaçak durumda oldukları çıktı. Şüphelilerin ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
Kaynak: İHA