Ardahan'da Aile Hekimliğinde Randevu Sistemi

ARDAHAN - Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, Ardahan'da 1 Temmuz'dan itibaren uygulamaya konulan aile hekimliğindeki randevu sisteminin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte toplam 13 sağlık merkezinde 30 aile hekimi ile uygulamaya konulan sistemin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü artık ilde yığılmaların önlendiğini kaydetti.

Özellikle yaz döneminde kente gelen misafir hastalarda artış olması dolayısıyla sistemin kendileri için önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Şentürk, "Misafirlerimiz hastalarımızda randevu alıp en yakın sağlık merkezindeki aile hekiminden yararlanabiliyor. Bu bizim için çok önemli. Çünkü yığılmaları ortadan kaldırdık. Sonuçtan şunu gördük, hastalarımızın daha kaliteli ve yüksek standartlarda hizmet almaları sağlanmaya başlandı" dedi.

Vatandaştan en çok randevu alırken aramanın ücretli olup olmadığı yönünde sorular ile karşılaştıklarını anlatan Şentürk, randevu hattı olan alo 182'yi aramanın ücretsiz olduğunu ifade etti.

Şentürk, randevunun ayrıca internet ve mobil telefonla da alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA