Afyonkarahisar'da 4 İlçe Daha Doğalgaza Kavuşuyor

AFYONKARAHİSAR - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Bakanlar Kurulunca 22 Şubat 2013 tarihinde çıkarılan kararname kapsamında Afyonkarahisar'ın Emirdağ, İscehisar, Sandıklı ve Şuhut ilçelerinde doğalgaz aboneliği için ön talep toplama işlemlerinin başladığını bildirdi.

Ürün, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelerde bulunan elektrik abone sayısının yüzde 60'ının doğalgaz için ön talepte bulunması halinde yatırımların başlayacağını belirterek bu noktada vatandaşların mutlaka doğalgaz için abonelik başvurusu yapması gerektiğini belirtti.

Ürün, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulunun 22 Şubat 2013 tarih ve 4347 sayılı kararnamesi kapsamında Afyonkarahisar'ın 4 ilçesine doğalgaz gelmesi kararlaştırıldı. Kararname ile Emirdağ, İscehisar, Sandıklı ve Şuhut ilçelerindeki vatandaşlarımız günümüzün en modern ısınma yolu olan doğalgaza kavuşacaktır. Bu kapsamda çevreye zararı sıfır olan, havayı kirletmeyen maliyeti kömür ve odun gibi yakıtlara göre daha ucuz olan doğalgazdan inşallah bu 4 ilçedeki vatandaşlarımız da istifade edecektir. Yapılan hesaplamalara göre ortalama büyüklükteki bir evin kış mevsiminde doğalgaz kullanım için verdiği bedel bin lira civarında gerçekleşmektedir. Isınma yöntemi olarak odun ve kömür kullanıldığında ise bu bedel 2 bin 500 liraya kadar çıkabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu nimetten yararlanabilmesinin tek yolu yaşadıkları ilçedeki Ziraat Bankası şubesine giderek masrafsız bir biçimde ön talep katılım bedelinin ödenmesidir. Toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ının abonelik için gereken başvuruyu yapması halinde BOTAŞ hemen bu ilçelerde yatırıma başlayacaktır. Bu anlamda vatandaşlarımız doğalgaz fırsatını geri çevirmemeli ve ön talep başvurusu yapma noktasında hassas davranmalıdır.

Doğalgaza abone olan toplam hane sayısının yüzde 60'ın altında kalması halinde BOTAŞ yatırım yapamayacak ve bu ilçelerimizdeki vatandaşlarımız bu nimetten yararlanamayacaktır. Böyle bir durumda ön talepte bulunan vatandaşlarımızın bankaya yatırdığı paralar yasal faizi ile geri ödenecektir ama ilçeleri doğalgaz nimetinden yararlanamayacaktır. Vatandaşlarımızın çevreye zararı olmayan ve diğer ısınma türlerine göre daha hesaplı olan doğalgaz nimetinden yararlanması adına mutlaka ellerini çabuk tutmaları gerekmektedir."

Kaynak: AA