Hakkari'de Sümbül Dağı'na Zirve Tırmanışı

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3500 rakımlı Sümbül Dağı zirvesine iki günde tırmanan dağcılar, tırmanışı havai fişek atarak kutladı.

Çözüm süreci ile huzur ortamının sağlandığı Hakkari'de, yayla, mera ve dağların insanlara açılması, bölgede çok sayıda sporcunun yeni alanlarla tanışmasına fırsat sundu.

Hakkari Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3500 rakımlı Sümbül Dağı'na düzenlenen "Zirve Tırmanışı" renkli görüntülere sahne oldu.

Aralarında öğretim görevlileri, öğrenci, kurum müdürleri ve vatandaşların bulunduğu 35 kişilik grup, 2 gün süren zorlu bir yolculuğun ardından zirve yapma şansını yakaladı.

Yürüyüşün ilk gününde dağın 3 bin rakımında bulunan Ermenilere ait bir kilise çevresinde konaklayan ekip, burada mangal yakıp henüz erimeyen kar kütleleri üzerinde kayak yaptı.

Tırmanışın ikinci gününde ise dik kayalıkların arasında zaman zaman zorlanan dağcılar, halat desteğiyle kayalıkları aşarak zirve tırmanışını başarıyla bitirdi. Zirve defterine düşüncelerini yazarak imzalayan ekip üyeleri, akşam saatlerinde kent merkezini gören zirvede havai fişek gösterisi yaparak tırmanışı kutladı.

İki günlük zirve tırmanışı sonrası kent merkezine geri dönen sporculardan Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, 35 kişilik dağcı grubu ile birlikte Sümbüle Dağı'na yaptıkları yürüyüşün çok keyifli ve maceralı geçtiğini söyledi.

Ertunç, "Bu süreç ile birlikte Hakkari dağları insanlarla barıştı, insanları gördü. Bu sürecin olumlu olacağını bekliyoruz. Dağcılık Federasyonundan dileğimiz artık bundan sonra Hakkari dağlarına yurt içi ve yurt dışından ekipleri gönderip, Hakkariyi bunlara tanıtıp, bu dağları onlara göstermek" dedi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Bada ise, "Hakkari için çok önemli bir olay bu. Bence bunun her yaz düzenlenmesi lazım. Bunu biraz daha yaygınlaştırmak lazım. Çevre illerden katılımcıları çekmek lazım. Çünkü bu tür etkinlikler Hakkari için iyi bir tanıtım" diye konuştu.

Kaynak: AA