Afyonkarahisar’da Trafik Kazası: 1 Ölü, 10 Yaralı

Afyon’da meydana gelen kazada 1 kişi öldü , 10 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Kocatepe Mahallesi 560. ve 561. sokakların kesiştiği kavşakta meydana geldi. Bir Kur’an kursundan düzenlenen sohbetten şehir merkezine dönen Ahmet A. yönetimindeki 03 UE 447 plakalı kamyoneti ,Arafat Camii önünde bulunan kavşağa geldiği esnada yolun sağ tarafından gelen 16 JL 110 plakalı Mehmet A. yönetimindeki otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile yan yatan kamyonet yaklaşık 1 metre sürüklenerek yol kenarında bulunan kaldırıma çarparak durabildi. Meydana gelen kazada, kamyonet içerisinde bulunan Şeref Özdemir (39) hayatını kaybederken, yan yatan aracın içerisinde bulunan diğer 10 kişi ile birlikte otomobil sürücüsü Mehmet A.’da yaralandı. Yaralıların olay yerine gelen 112 Acil servise ait ambulanslar ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldığı bildirilirken, genel durumlarının ise iyi oldukları öğrenildi. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil servisi ait ambulans ile birlikte Afyonkarahisar Aramam ve Kurtarma Acil Durum Müdürlüğüne bağlı sivil savunma ekipleri de sevk edildi.

Kazanın olduğu esnada çevre sakinleri çok büyük bir gürültü koptuğunu dile getirirken, kazada yaralananların araçlar içerisinden çıkmasına da yine mahalle sakinlerinin yardım ettiği bildirildi.

Kazayı tara almadan atlatan kamyonet sürücüsü Ahmet A.’nın polis tarafından gözaltına alınırken, yetkililer ise Ahmet A.’nın emniyet kemerinin takılı olmasının hayatını kurtardığını ve yaralanmasını önlediğini kaydettiler.

Öte yandan, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA