Osmaniye Belediyesi Ramazan’a Hazır

Osmaniye Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi her türlü hazırlıklarını tamamladı.

Osmaniye Belediyesi Ramazan’a Hazır
Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan Çarşısı kurulacağını belirterek, “Ramazan ayına farklılık katmak amacıyla düzenlenen Ramazan Çarşısı’nda, her gün çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu yılki etkinliklerde mahalle programları da olacak. Göreve geldiğimizde; ‘Osmaniye’de Bu Ramazan Bir Başka Geçecek’, ‘Sana Değer Osmaniye’ sloganlarıyla farklı bir Ramazan ayı yaşatacağız demiştik. Bunu da başardık. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan kazandığımız tecrübelerimizle daha güzel etkinlikleri halkımızla buluşturacağız” dedi.

Başkan Kara, her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Meydanı’na kurulan çarşı ile küçük bir panayır havası verileceğini, meydan karşısına ise lunapark kurulacağını kaydetti.

İftardan yarım saat sonra başlayacak etkinliklerin ilk bölümünde çocuklara yönelik etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Başkan Kara, Teravih namazının başlamasıyla etkinliklere ara verilirken teravih namazının ardından çeşitli etkinliklere tekrar başlanacağını bildirdi. Etkinlikler içerisinde tasavvuf musikisi, sema gösterileri, Hacivat karagöz, aşuk ile maşuk, ilimizin ve ülkemizin önemli sanatçıların konserleri, konferanslar gibi çeşitli aktivitilerinde yapılacağını aktaran Kadir Kara şöyle devam etti:
“Her gün akşam Osmaniyeli hemşehrilerimize ve özellikle sevgili çocuklarımıza, gençlerimize yönelik eğlenceler düzenleyeceğiz. Bu yapacağımız etkinlikler sayesinde bir sonraki Ramazanın biran önce gelmesini bekleyecek kalitede çalışmaya imza atacağız. Çocuklarımıza Ramazan ayının eğlenceli kısımlarını aktarırken büyük yaştaki vatandaşlarımıza da diğer programlarımızla Ramazanın doyumsuz havasını sunmaya çalışacağız.”
Osmaniye'de Ramazan ayı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nın hemen yanına iftar çadırı kurulacağını da bildiren Kadir kara, İftar çadırında her gün yaklaşık 2 bin kişiye 4 çeşit yemek dağıtılacağını, iftarda da vatandaşlara yemek verileceğini söyledi.

CAMİLERE TEMİZLİK MALZEMESİ DAĞITILACAK
Osmaniye Belediyesi tarafından Osmaniye’de bulunan camilere Ramazan ayı öncesi temizlik malzemesi seti dağıtımı da yapılacak. Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla camilerin temizliği için temizlik malzemelerinden oluşan paketlerinin dağıtımı belediye temizlik işleri müdürlüğü ekiplerince yapılacak. Temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tek tek camileri gezerek temizlik malzemelerinden oluşan paketi cami görevlilerine teslim edecek. Temizlik malzemesi paketi içerisinde çamaşır suyu, sıvı deterjan, cam sil, el sabunu, cam bezi, fırça ve gül suyu bulunuyor. İlk etapta Osmaniye merkezde bulunan tüm camilere bu paket dağıtılırken ileriki günlerde civar köylerde bulunan camilere de temizlik paketi dağıtılacak.

Osmaniye Belediyesi, Osmaniyelileri mehter sesi ile sahura kaldırarak Cumhuriyet meydanında kurulan sofrada sahur yemeği verecek. Meydanda kurulan sahur sofrasında, Osmaniye Belediyesi tarafından 1000 kişilik olarak hazırlatılan; çorba, hoşaf ve kahvaltıdan oluşan sahur yemeği, ikram edilecek. Daha önceki yıllarda bir kere verilen sahur yemeğinin bu yıl iki defa düzenlenmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA