Konya, 50 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak Tesislere Kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mavi Tünel’den Konya’ya 100 kilometreye yakın bir mesafeden su getirme çalışmasının başladığını söyledi.

Konya, 50 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak Tesislere Kavuşuyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle İftarları Yaka, Kürden, Köyceğiz, Selam, Ayanbey, Durunday ve Yorgancı mahallelerinde devam etti. Programlarda mahalle sakinleriyle birlikte iftar yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Mavi Tünel-Konya İçme Suyu İsale Hattı’ndan bahsetti. Başkan Akyürek, “Mavi Tünel’den Konya’ya 100 kilometreye yakın bir mesafeden su getirme çalışması başladı.

250 milyon TL’ye mal olacak bu hattımız ile birlikte Kaşınhanı bölgesinde arıtma tesisimizin de yapımı başladı.

O tesis de 50 milyon TL’ye mal olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız, DSİ Genel Müdürlüğü’müz bize devretmek üzere yapımını sürdürüyor. Biz de bu maliyeti 30 yıllık sürede ödeyeceğiz. Konya’nın 50 yıllık su ihtiyacının karşılanmasında emeği geçen sayın Başbakanımıza, Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya’da Türkiye’nin farklı şehirlerinde huzur içinde yapılan iftar sofralarından mahrum olan İslam ülkeleri bulunduğunu belirterek, Kadir Gecesi ve bayram hürmetine yaşanan sıkıntıların ve dertlerin son bulmasını temenni etti. Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da konuşmasında Müslüman ülkelerde yaşanan zulme dikkat çekerek, Ramazan ayının son 10 gününde dünyaya ve Müslüman ülkelere barış ve kardeşlik gelmesi için dua istedi. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yorgancı Mahallesi Muhtarı Celal Duran da, Mahalle İftarları’nda komşuları bir araya getiren Başkan Akyürek’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA