Esafed'den Mali'ye Eğitim Desteği

İZMİR - Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya, Mali Cumhuriyeti'nde görevli branş doktorlarının bilgi ve tecrübelerini artırarak nitelikli sağlık hizmetlerini vermelerini sağlayıp, doktorları eğitici seviyesine ulaştırmak amacıyla eğitim projesi planladıklarını bildirdi.

Şeyda Örs Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Mali Cumhuriyeti'nin tek tıp fakültesi ile bağlı hastanesine sahip Bamako Üniversitesi'nin talebi doğrultusunda, ülkeye eğitim desteği vermek amacıyla harekete geçtiklerini belirtti.

İç karışıklıkla mücadele eden Mali Cumhuriyeti'nin sağlık sisteminin kötü durumda olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Ülkedeki doktorların tecrübe yetersizliği ve eğitim verebilecek birikimlerinin olmaması gibi sebeplerle talebe olumlu yaklaştık. Öncelikli olarak çok az sayıda bulunan branş doktorlarının bilgi ve tecrübelerini artırarak nitelikli sağlık hizmetlerini vermelerini sağlamak, bu birikimleri ile eğitici noktasına getirmek maksadıyla eğitim projesi planlandı. 15 Temmuz'da başlayan proje, 27 Eylül'de sona erecek. Proje kapsamında ilk etapta 10 doktorun teorik ve pratik eğitimleri, Şifa Üniversitesi Hastaneleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde rotasyonla verilecek."

Kursiyerlerin eğitim materyalleri, barınma ve giyim ihtiyaçlarının ESAFED tarafından karşılanacağı projeye İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı destek sağlayacak.

ESAFED tarafından Somali, Sudan, Yemen ile Mısır'dan gelen 69 doktora çeşitli branşlarda eğitimler verilmişti.

Kaynak: AA