Burdurlular Ramazan Şenliğinde Coştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen Ramazan Şenlikleri Karaalioğlu Park’ında düzenlenen farklı etkinliklerle devam ediyor.

Burdurlular Ramazan Şenliğinde Coştu
Her gece coşku içinde süren etkinlikler kapsamında düzenlenen Burdurlular gecesinde, yöresel oyun ve gösteriler şenliğe renk kattı. Orta miradorda düzenlenen etkinlikte alanı dolduran halk nostaljik ramazan eğlencelerinin özlemini gidermenin yanı sıra, yöresel gösterilerle keyifli bir akşamın tadını çıkardı. Gece, teke yöresi oyunlarının sergilendiği folklor gösterisi ile başladı.

Daha sonra sahne alan Avşar müzik gurubu, yöresel çalgılar sipsi ve curna eşliğinde bölgeye ait derlenen türküleri seslendirdi. Meydanı dolduran izleyiciler, hareketli türküler eşliğinde teke yöresine ait oyunlara eşlik ederek görsel bir şov yarattı. Sonrasında sahnelenen orta oyununun ardından solist Yasemin Çandır yine yöresel türkülerle eğlenceye ortak oldu.

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Lokman Uysal, böyle bir akşamda kendilerine yaşattığı için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a Burdurlular adına teşekkür ederek, yöre kültürünü paylaşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek de, Ramazan şenliklerine Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Antalya’da çok sayıda Burdurlu yaşıyor. Böyle etkinliklerle kendi yörelerinin kültür ve sanatını yaşıyorlar. Bugünde burada hep beraber güzel bir kültür buluşması yaşadık” dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan iftar sofrası dün akşam da Ahatlı Mahallesi’ndeydi. Mahalle Muhtarlığı Önünde kurulan iftar sofrasında 1500 e yakın vatandaş bir ataya gelerek iftar açtı.
Kaynak: İHA