Agd Mısır'da Yaşanan Olayları Protesto Edecek

AFYONKARAHİSAR - Anadolu Gençlik Derneği, Mısır'da yaşanan olayları protesto etmek için yarın akşam iftardan sahura kadar eylem yapacak.

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümüz, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili Afyonkarahisar ve ülke çapında yeni bir protestoya hazırlandıklarını "Seccade, Sefertası- Adeviyye Müdafası" adıyla tüm Türkiye'de yarın akşam iftardan sahura kadar protesto gösterisi düzenleyeceklerini bildirdi.

"Mısır'da yaşanılan darbe süreci halk iradesine müdahale olmaktan çıkıp tam bir katliama dönüştü" diyen Üyümez, şunları kaydetti:

"Birilerinin iddia ettiği gibi bir çatışma ortamı yoktur; bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı vahşice bir operasyon yürütülmektedir. General Sisi bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bütün kadrolarımızı ve halkımızı 1 Ağustos Perşembe günü akşamı İmaret Camisi bahçesini bir Rabiatu'l Adeviyye Meydanı yapmaya çağırıyoruz ve duyarlılık sahibi olan herkese sesleniyoruz. Vicdanınızı, kumanyanızı, seccadenizi, ailenizi ve komşunuzu alarak İmaret Cami Bahçesi'ne gelin diyoruz. Perşembe gecesi başta Ayonkarahisar'da olmak üzere her şehrimizde bir Adevviye Meydanı oluşturalım istiyoruz."

"Adeviyye Müdafaası" adı verilen programın perşembe akşamı açık havada iftar etkinliğiyle başlayacağını ifade eden Üyümez, akşam namazının ardından konuşmalar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatimler içeren programı icra edeceklerini kaydetti.

Teravih namazının ardından Mısır'daki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacağını belirten Üyümüz, programın katılımcı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmalarının ardında ezgi ve marşlarla devam edeceğini, yapılacak duanın ardından teheccüd namazı kılınarak programın sona ereceğini açıkladı.

Kaynak: AA