2 Yıldır Çadırda Namaz Kılıyorlar

YOZGAT - Yozgat'ın Sorgun ilçesindeTOKİ sakinleri, camileri olmadığı için 2 yıldır çadırlarda namaz kılıyorlar.

480 konutlu ve yaklaşık 2 bin nüfuslu TOKİ konutlarında, özellikle teravih, Cuma ve bayram namazlarında büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerden konuya çözüm bulmalarını istiyorlar.

TOKİ sakinlerinden Salih Şener Türkiye'nin bir çok yöresinde TOKİ konutları bulunduğunu ancak, burada yaşanan sıkıntının hiçbir yerde yaşanmadığını ve görülmediğini belirtti.

Türkiye'de TOKİ konutlarının olduğu her yerde cami de yaptırdığını ifade eden Şener, "Ancak burada yok. Çok müşkül durumdayız. Çadırların içerisinde namaz kılıyoruz. En yakın cami buraya 2-3 kilometre uzaklıkta, Bir çoğumuz bu yüzden camiye gidemiyor. Komşularımız olsun bizler olalım çok mağdur durumdayız. Kış aylarında ise şantiyede, 16 metrekare bir yerde namaz kılıyoruz. Özellikle kış aylarında cuma günleri cemaat dışarıda kalıyor ve üşüyerek namaz kılıyor. Bazıları ise bu yüzden çok uzaklardaki camilere namaz kılmaya gidiyorlar. Biz en kısa zamanda mahallemize bir cami istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yine TOKİ sakinlerinden İbrahim Taş da, konuyu yetkililere götürdüklerini, yaptıkları tüm girişimlerin olumsuzlukla sonuçlandığını ifade ederek, siyasilerin kendilerini oyaladığını iddia etti.

Taş, TOKİ konutlarının bir çok sorunlarının bulunduğunu, ancak bunların en önemlisinin cami olduğuna dikkat çekerek, "Bizim en öncelikli sorunumuz camidir. TOKİ sakinleri olarak en kısa zamanda buraya bir cami yapılmasını istiyoruz. 2 senedir belediyenin verdiği çadırlarda namaz kılıyoruz. Biz Müslüman değimliyiz. Kışın 15-16 metrekarelik barakalarda soba yakıp namaz kılmaya çalışıyoruz. Arsamız olduğu halde ne belediye başkanımız ilgileniyor, ne milletvekillerimiz ilgileniyor. Konuyu Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve milletvekilimiz Ertuğrul Soysal'a ilettik" dedi.

Kaynak: AA