Kazak Öğrenciler Piknikte

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin yaz kursuna katılan öğrencilere yönelik düzenlemiş olduğu pikniğe 9 Kazak öğrenci de katıldı.

Kazak Öğrenciler Piknikte
Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Türkiye’de bulunan 9 Kazak öğrenci etkinlik sonrasında Hisarcık ilçesini ziyaret ederek Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin yaz kursuna katılan öğrencilere yönelik Yenice beldesi Tahtalı mesire alanında düzenlemiş olduğu pikniğe iştirak ettiler.

Hisarcık Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ali Demir, konaklayan öğrencilere hem yöreyi hem de yemekleri tanıtmak amacıyla onlarla Tahtalı mesire alanında buluştuklarını belirterek, ”Kazakistan’ın seçkin üniversitelerinde okuyan ve Türkçeyi de çok güzel bir şekilde konuşan Kazak öğrencilerle kendi öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde iletişim kurarak birlikte oyunlar oynadılar. Piknikte Kazak misafirlerimize ilçemizin meşhur fırın kebabı, çay, çerez ve meyve ikramında bulunduk. Onları önümüzdeki sene tekrar ilçemize davet ettik. Kazak öğrenciler de bizim öğrencileri Kazakistan’a davet ettiler. Ayrılış zamanı geldiğinde öğrencilerimiz ile Kazak öğrenciler arasında hüzünlü anlar yaşandı. Bu arada öğrenciler birbirleriyle iletişim kurmak için e-posta adreslerini aldılar. Yapılan piknik etkinliği hem kendi çocuklarımızı farklı kültürden insanlarla tanıştırmak, hem de onlara dünyanın başka ülkelerinde de kendileri gibi düşünen, konuşan, bizim ülkemizi ve insanlarımızı seven insanların var olduğunu gösterebilmek adına çok yararlı geçti” diye konuştu.

Kaynak: İHA