Görme Engelli Gencin Ünlü Merakı

Adana'da görme engelli bir genç, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için görüştüğü siyaset ve sanat dünyasından ünlülerle fotoğraf çektirip sosyal paylaşım sitesinde paylaşıyor.

Anne ve babası anlaşamayıp ayrılan doğuştan görme engelli Cüney'te dedesi Abdulkerim (69) ve baba annesi Asiye Arat (57) sahip çıktı.
18 yaşındaki Cüneyt Arat, görme engelli olmasına rağmen hiç görme engelliler okuluna gitmeden liseyi bitirip bu yıl üniversite sınavına girdi. Arat yaşı küçük olmasına rağmen kendini engellilere adayarak onlar için mücadele vermeye başladı.

Arat, birçok görme engelli genç ya da yaşlıya onlara uygun diz üstü bilgisayar verilmesini maddi ve manevi yardım yapılmasını sağladı

Arat en son olarak Adana'da su borcundan dolayı cezaevine giren görme engelli bir kişinin cezaevinden çıkartılmasında yardımcı oldu. Arat, bunları yapabilmek için görme engelli olmasına rağmen il il gezerek siyaset ve sanat dünyasından ünlüleri bulup yardım istedi. Arat, görüştüğü ünlüler ile fotoğraf çektirip sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Arat, siyaset arenasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, sanat dünyasından ise Onur Şan, Levent Ülgen, Zeki Alasya ile görüşüp fotoğraf çektirdi. Arat ayrıca ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile de fotoğraf çektirdi.

Arat ünlüler ile engelli arkadaşlarına yardımcı olmak için bir araya geldiğini belirterek, "Benim gibi binlerce görme engelli arkadaşım, ağabeyim, amcam ve dedelerim var. Ben onların ihtiyaçlarını karşılamak için ünlülerle tanışıp onlara yardım istiyorum. Yardım istedikten sonrada bir hatıra fotoğrafı çektiriyorum. Benim tek amacım engellilerin sorunlarının ortadan kaldırılmasıdır" dedi.

Kaynak: İHA