Merkezi Ezan Sistemi Arızası İftarı Geç Açtırdı

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, merkezi ezan sisteminde meydana gelen teknik arıza nedeniyle vatandaşlar orucunu gecikmeli açtığını söyledi.

Merkezi Ezan Sistemi Arızası İftarı Geç Açtırdı
Tokat'ta iftar vakti saat 20.04'te orucunu açmak için sofrada bekleyen vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. İftar saati geçmesine rağmen ezan okunmaması nedeniyle telefonlarla birbirini arayan vatandaşlar, 4-5 dakika bekledikten sonra top sesi ile orucunu açtı

Konuyla ilgili açıklama yapan Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Ali Paşa Camii’nden okunan ezanın merkezi sistem açılmaması soncu camilerde ezanın vaktinde okunamadığını söyledi.

Tokat’ta 14 caminin ezanı kendisinin diğer 91 caminin ise merkezi sistemle ezan okuduğuna dikkat çeken Koçak, “Teknik bir arıza nedeniyle akşam ezanın okunmaması sonucu vatandaşımız orucunu gecikmeli açmıştır. Bu aksaklıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

Ezanın erken okunmasından dolayı sıkıntı olabileceğini ama gecikmesinden dolayı fıkhı yönden bir sorun olmadığının altını çizen Koçak, “Bir merkezi sistemi dile getirdiğimizde vatandaşlarımızın ‘ezan güzel okunuyor, devam etsin' demesine rağmen tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İftar sofrasında orucunu yanlış açmaktan endişe duyan vatandaşlardan 10 dakikaya yakın beklediğini ifade edenler oldu. Kimi vatandaş ise televizyondan iftar saatini dikkate alarak orucunu açtığını söyledi.

Kaynak: İHA