Zafer Haftası

AFYONKARAHİSAR - Büyük Zafer'in 91'inci yıl dönümü kutlamalarıyla ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcısı Akgün Corav, Şuhut Kaymakamı Mustafa Üner, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ile kutlamalara katılacak kurum ve kuruluşların temsilcileri hazır bulundu.

Balkanlıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 26-30 Ağustos'ta kutlanacak haftanın Türkiye için zaferler haftası olduğunu, bu zaferler arasında 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos zaferlerinin bulunduğunu belirtti.

30 Ağustos Zaferinin, Afyonkarahisar için onur ve gurur verici olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu zafer Afyonkarahisar'da kazanıldı. Cumhuriyet'in kazanıldığı ve kurulduğu topraklar Afyonkarahisar'a aittir. Bu toprakların altında binlerce şehit yatmaktadır. Bu nedenle büyük zaferimizi en iyi şekilde kutlamamız gerekiyor. İşte bu kutlama programında en güzel biçimde ve insanlara bu büyük zaferin anlam ve önemini en iyi şekilde yansıtacak şekilde bir program hazırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz."

Daha önce yapılan toplantılarda belirlenen taslak program üzerindeki görüş alışverişinin ardından programın son hali karara bağlandı.

Kaynak: AA