Mhp’li Yılmaz: “suriye’de Yaşanan Gelişmeler Hafife Alınmamalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Suriye’de yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin birlik ve beraberliğini tehdit ettiğini belirterek, “Türkiye üç aşamalı etnik temelli bölücü terör planının hedefindedir” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Yılmaz, Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olaylarının terör sorunu, sözde PKK’nın çekilme süreci ve İmralı görüşmelerinin yanı sıra komşu ülkelerle yaşanılan sorunlarla yoğun bir gündem yaşandığını söyledi.

Gezi Parkı eylemlerinde hükümetin yanlış politika izlediğini öne süren Yılmaz, “Ülke gündeminde uzun süredir yer alan Gezi Parkı olayları ve olaylar karşısında Başbakan’ın takındığı tavır ve yüzde 50’yi zor tutuyoruz söylemleri halkı parçalayıp bölme girişimlerini ortaya çıkarmıştır. Gezi Parkı’nda verilmek istenen mesaj iyi algılanmalı ve gerçekleştirilen gösterilerin sadece ağaçların kesilmesine karşı yapıldığına dair bir mesajdan ibaret olmadığının farkına varılmalıdır. Hükümetin izlediği yanlış politikalar sonucu biriken tepkiler Gezi Parkı olaylarıyla katlanarak dışa yansıtılmıştır. Başbakan, yaptığı konuşmalarda göstericilerin camide içersine ayakkabılarla girilip ayrıca içki içildiğini söylemesi ve bunun dışında türbanlı bir kadına karşı saldırının gerçekleştirildiğini belirtmesi halkı bölüp birbirine karşı kışkırtmış, asıl alınması gereken mesajı almamakta ısrarcı tavır sergileyip, tencere, tava çalarak tepkilerini ortaya koyan vatandaşlarımızı küçümseme girişiminde bulunmuştur” dedi.

“SURİYE’DE YAŞANAN GELİŞMELER HAFİFE ALINMAMALI”
Yılmaz, Suriye’de yaşanan hadiselerin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü tehdit etmeye başladığını söyleyerek şöyle konuştu:
“İçinde bulunduğumuz bu süreçte Türkiye adım adım parçalanmaya sürüklenmekte, Türk milleti çatışma sürecine sokulmak istenmektedir. Türkiye üç aşamalı etnik temelli bölücü terör planının hedefindedir. AKP’nin PKK ile kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıklar sonucunda verilen tavizler PKK’ya umut vermiş ve Suriye’nin kuzeyinde yeni özerk bir yapının her an ortaya çıkma ihtimali PKK’nın istekleri doğrultusunda direnme girişimlerine güç katmıştır. Türkiye için ciddi risk teşkil eden PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin Resulayn kentini ele geçirme hadiseleri böyle devam ederse sıranın Türkiye’ye geleceğini gözler önüne sermiştir. Türkiye sınırları yanı başında yer alan gelişmeler ve PKK’nın özerklik ilan etmesi, Türkiye’nin birlik ve bölünmez bütünlüğüne karşı ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Türkiye sınırlarında yaşanan olaylara karşı göz yumularak görmezden gelinmemelidir, hafife alınmamalıdır.”
Açıklamalarında yapılan zamlara da değinen Yılmaz, “Türkiye içinde bulunduğu bu zorlu süreçte birçok sorunla boğuşurken, bir tarafta da vatandaşları sıkıntıya sokacak gelişmeler yaşanmış, Başbakan ve hükümeti, kıt kanaat geçinen vatandaşa bir yaptığı zamlarla darbe daha gerçekleştirmektedir. Alın teriyle çalışıp emeğinin karşılığını almakta güçlük çeken vatandaşlar, ekmek dahi almakta sıkıntı çekmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA