Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, “PKK'ya katılım artmadı, aksine azaldı.

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:
Tunceli grubu da yurt dışına çekildi ve çekilme süreci devam ediyor” dedi.

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ile Milletvekili Ramazan Can, partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi

Çözüm süreci devam ederken PKK'ya katılımın artmadığını, aksine azaldığını ifade eden Köksal, Tunceli grubunun da yurt dışına çekildiğini ve çekilme sürecinin devam ettiğini söyledi.

Köksal, “PKK bir şekilde Türkiye'den uzaklaşıyor. Bakanlarımız dün bir durum değerlendirmesi yaptılar. Değerlendirmede görünen şu ki, PKK yavaş yavaş çekiliyor. Çözüm sürecinde esas önemli olan başka bir şey var. Bu süreç devam ederken bazı sıkıntılar yanlış anlaşılmalar olabilir. Buradaki bütün mesele artık kanın, gözyaşının durmuş olması, anaların ağlamaması. Daha önce askerliğini tecil ettirenler, gitmemeye çalışanlar şimdi askere gitmeye karar veriyor. Bu da gösteriyor ki bir huzur ortamına doğru gidiliyor. Bu iyiye gitmeler birtakım insanları, çevreleri rahatsız etti. Bu rahatsızlıklarını başka yollardan engelleme çalışmaları içerisine girdiler. Burada da görülüyor ki süreç başarıyla yürütülüyor” dedi.

Kaynak: İHA