Suriye'de 123 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin muhaliflere karşı sabahtan bu yana hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda 123 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Suriye'de 123 kişi öldü
Suriye'de rejime bağlı birliklerin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği oprasyonlarda 10'u çocuk, 9'u kadın 123 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin muhaliflere karşı sabahtan bu yana hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Dera'da 30, İdlib'te 29, başkent Şam'ın banliyölerinde 26, Humus ve Halep'te 11'er, Rakka'da 8, Hama'da 6 ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere 123 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada Şam'ın Kabun, Babila, Haresta, Kalamun, Zemelka ve Dareya bölgelerinin hükümet güçlerinin saldırılarına maruz kaldığını aktaran Suriye
Genel Devrim konseyi (SRGC), kentin Yermuk, Duma, Mudamiye ve Cobar banliyölerinde de silahlı muhaliflerle düzenli ordu arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Başta Halep olmak üzere Dera, İdlib, Deyru'z Zor ve Humus'ta muhaliflerin yoğunlukta yaşadığı yerlerin Esed birliklerinin havan topu ile roket saldırılarının hedefi haline geldiğini kaydeden SRGC, Şam yönetimine bağlı güçlerin operasyonlarının gece de devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale
getirdiğini açıkladı.