Başakşehir’den Babaeski’ye İftar Sofrası

Başakşehir Belediyesi ‘Ramazan Trakya’da bir başka güzel, İstanbul komşularıyla güzel’ temasıyla Trakya’da Babaeskililere iftar verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde Başakşehir Belediyesinin düzenlediği ‘Ramazan Trakya’da bir başka güzel, İstanbul komşularıyla güzel’ temasıyla Babaeskili vatandaşlarla iftar verdi. Tarihi Babaeski Cedid Ali Paşa Cami yanındaki semt meydanda verilen iftara yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İftar programında Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kırklareli AK Parti Milletvekili Şenol Gürsan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Müzemmil Hevedpal ve Babaeskili vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve beraberindeki heyet Babaeski esnafını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından İftarın verildiği Cedit Ali Paşa Camii yanında kurulan iftar alanına geçildi. İftar sofrası hazırlanırken diğer tarafta yapılan Ebru ve Hat sanatına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Babaeskililere hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, “Ramazan boyunca Trakya’daki ilçelerimize, İstanbul’da yaptığımız sokak iftarlarını buraya yaygınlaştırıyor. Geçen sene yaptık burada çok da güzel oldu ve yine yapıyoruz. Tabii Ramazan boyunca Ramazan dostluk barış ayı samimiyetin ve güzelliğin arttığı bir ay. Bu manada sokak iftarları, komşularının bir arada buluşturulmasıdır. Babaeski’de de sokak iftarında herkesi buluşturup Ramazanın ruhuna uygun dostlukların samimiyetin artmasına yönelik bir çalışma. Gerçekten, Babaeski’de ki vatandaşların bunu özlemle beklediğini pek ummuyorduk. Geçen seneye nazaran bu sene daha kalabalık. İstanbul’da yaptığımız Ramazanlarda da her sene daha fazla ilgi oluyor. Bu durum gayet güzel” dedi.

Kırklareli AK Parti Milletvekili Şenol Gürsan, “Geçen sene biz sokak iftarlarına başladık bu ikincisi. Hakikaten sokak iftarları Trakya’ya ayrı bir güzellik katıyor. Burada maksat yemek yemek bir ekmeği paylaşmak değil, biz bunu hep söylüyoruz. Burada Babaeskili vatandaşlarımızla sevgimizi, kardeşliğimizi paylaşıyoruz. Bu ayrı bir renk ve ayrı bir güzellik getirdi” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise, “İstanbul halkının Trakya halkıyla buluşması çerçevesinde bugün yine Babaeski’de güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. 2 bin kişilik muhteşem bir kalabalıkla muhteşem bir iftar yapacağız. Bizde Babaeskili kardeşlerimizle iftarda bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ezanın okunmasıyla iftarını açan Babaeskililere semazen gösteri eşliğinde ilahiler dinletildi.
Kaynak: İHA