Kaptan June Elektriksiz Kaldı

24 yıldır Dalyan’da yaşayan June Haimoff, kurduğu kaplumbağa vakfının müze barakasına elektrik alamıyor.

Kaptan June Elektriksiz Kaldı
İztuzu kumsalında bulunan ve denizkaplumbağalarının tanıtımının yapıldığı baraka müzeye elektrik bağlatmak için bir yıldır uğraştıklarını fakat sonuç alamadıklarını açıklayan Kaptan June, mağdur olduklarını söyledi.

Bir vantilatör, küçük bir buzdolabı çalıştırabilmek ve telefonlarını şarj edebilmek için elektrik istediklerini söyleyen June, yetkilerden yardım bekliyor.

Kaptan June Haimoff, 2011 yılında Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Sorumlusu ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska ile birlikte “Kaptan June” vakfını kurdu. İztuzu kumsalında yaşadığı barakayı müze olarak kullanmak üzere Vakfa bağışladı. Baraka DEKAMER’in bahçesinde Caretta Caretta’ların tanıtıldığı müze olarak kullanılmaya başlandı. Bir yıl sonra Prof.Dr. Yakup Kaska tarafından Kaptan June Vakfından ayrıldı. Baraka müze DEKAMER’ in bahçesinden alıp, 80 metre uzağa taşıyınca elektriksiz kaldı.

Vakıf yöneticileri önce kuruculuğunu üstlenen daha sonra vakıftan ayrılan Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Sorumlusu ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska’dan yardımcı olmasını bekliyor.

YENİ BİR PROJE 7 BİN LİRA
Kaptan June, yaptığı açıklamada; “Bu vakfı Yakup Kaska Bey ile birlikte kurduk. Bbir yıl sonra yollarımız ayrıldı. Baraka Müzemizi DEKAMER’ den 80 metre uzağa taşıdık ve burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Belediye 4 yüz metre uzaklıktaki trafosundan yeni bir hat çekmek suretiyle elektrik alabileceğimizi söyledi.

Bu da bize proje masrafları ile birlikte 7 bin liraya mal olacak. Oysa Dekamer’e çok yakınız 80 m. Kablo ile işi çözebiliriz. Sayın Kaska’dan yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu
Prof. Dr. Yakup Kaska da, “DEKAMER resmi bir statüye sahip kuruluş, baraka’nın ise resmi bir statüsü yok. O yüzden elektrik bağlanamıyor olabilir. Benim yapacak bir şeyim yok” Dedi.

Belediye Başkanı Arif Sarı ise; “Vakıf bize müracaat ettiğinde biz kendilerine 400 metre uzaklıktaki trafomuzdan elektrik alabileceklerini yazılı olarak iznini verdik. Aydem yetkilileri de konuyu incelediler ve proje yaptırdıkları takdirde elektrik bağlanabileceğini söylediler. Ama onlar mevcut hattan elektrik almak istiyorlar” dedi
Kaynak: İHA