Ak Parti Konya Başkanlığı'ndan İlçe İftarları

KONYA - AK Parti Konya Başkanlığı'nın organize ettiği ilçe iftarları, "Ramazan sevincini paylaşıyoruz" sloganıyla başladı.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Hadim'deki iftar programında, birlikteliklerinin sürmesiyle anarşi isteyenlerin amacına ulaşamayacağını söyledi.

Ramazanların birlik ve beraberliğin pekiştirildiği, kardeşliğin daha öne çıkarıldığı ve insanların kul olarak Allah'a daha da yakınlaştığı bir ay olduğuna dikkat çeken Üzülmez, şunları kaydetti:

"Böyle dönemlerde birbirlerimizin kusurlarına yönelik daha affedici olmalı ve geleceğe daha huzurlu bakmamız gerekiyor. Bu mübarek ramazan akşamında, bu güzel ortamda iftarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak yeryüzünde iftarını bile açamayan ve zulüm gören kardeşlerimiz var. Suriye'de Mısır'da, Filistin'de, Myanmar'da ve Somali gibi daha birçok yerde iftar yapamayıp sıkıntı çeken kardeşlerimiz var. Bu mübarek gecelerde onlar için de duamızı esirgememeliyiz. Ülkemizde de yine daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 10 yılda bu ülkeye yapılan hizmetleri çekemeyenler bir kısım güçler, geçtiğimiz aylarda ülkenin birliğini bozmaya ve ülkeyi bir anarşi ortamına sürüklemeye çalıştı. Ama biz birliğimizi sürdürdükçe onlar amacına ulamayacaklar.''

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise Taşkent'teki iftarda, ülke olarak Suriye ve Mısır'da yaşananları kaygıyla izlemeye devam ettiklerini dile getirdi.

Bölge halkları için ramazan ayı içerisinde huzura kavuşmalarını dileyen Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

"Suriye sadece bizim bir komşumuz değil uzun yıllara dayanan bir bağımız var. Orada yaşayan hiç kimsenin ölmesini veya zarar görmesini istemiyoruz. Suriye yönetimi, halkının sesini duymalı ve ülkeyi demokratikleşme sürecine götürecek adımları bir an önce atmalıdır. En azından içinde bulunduğumuz ramazan ayı içerisinde kanın durması gerekiyor. Zira Suriyeli kardeşlerimiz bırakın iftarlarını yapmayı; hayatlarını idame ettirmede bile çok zorluk çekiyor. Mısır'da da durum farklı değildir. Haftalardır Rabia Adeviye Meydanı'nı dolduran yüz binlerce Mısırlının tek isteği seçimle başa gelmiş Mursi'ye itibarının iade edilmesidir. Artık daha fazla kan ve gözyaşı dökülmeden darbeci yönetim görevi Mursi'ye iade etmeli ve ülkede yeniden huzur ortamı sağlanmalıdır."

Kaynak: AA