Kırıkkale Valisi Kolat'tan Köylere Ziyaret

KIRIKKALE - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Karakeçili, Çelebi ve Keskin ilçelerine bağlı bazı köy ve yollarında ve incelemelerde bulundu.

Vali Kolat, Karakeçili ilçesine bağlı Sülübük köyü, Çelebi ilçesine bağlı Karabucak, Karayakuplu, Alıcı, Yeniyapan ve Karayakuplu köyünü, Keskin ilçesine bağlı Cabat, Hacıaliobası, Danacı Obası ve Haydar Dede köyü ve yollarında incelemelerde bulunarak, kaymakam ve muhtarlardan bilgi aldı.

Kolat, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın'la birlikte asfalt çalışmalarını yerinde görmek için köyleri ziyaret ettiklerini söyledi.

2013 yılı başından bugüne kadar toplam 420 bin lira harcama gerçekleştirildiğini belirten Kolat, "Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız saat 20.00'ye kadar çalışmalarını sürdürüyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla, çiftçilerimizle, vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Onları dinliyoruz. Köylerin yeniden canlanması, yaşanabilir hale gelmesi için çalışıyoruz. Bu anlamda köye dönüşlerin olması bizleri sevindiriyor. Toprakların ekilmesi ve üretimin yapılması çok önemli" dedi.

Vali Kolat, köy ziyaretleri sırasında Doğu ve Güney Anadolu'dan gelen mevsimlik işçileri ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti. Kolat, Cabat köyüne ait tarlalarda Şanlıurfa'nın Harran ilçesinden mercimek, nohut ve ayçiçeği toplamaya gelen aileyle birlikte mercimek topladı.

Kaynak: AA