Belçikalı Turistlerin "Düvenle İmtihanı"

BURDUR - Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy beldesinde yürütülen ekoturizm çalışmaları kapsamında bir grup Belçikalı turist, atların çektiği düven üzerinde ekinlerin tanelerini sapından ayırdı.

Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret eden bir grup Belçikalı turist, Yeşilbaşköy beldesine gelerek burada yapılan düvenle ekinlerin tanelerini sapından ayırma işlemini izledi. Daha sonra atların çektiği düvenin üzerinde bir süre çalışan turistler, zaman zaman zor anlar yaşadı.

Belçikalı kadın turist Sterckx Marie Jo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekolojik çalışmaları her zaman çok ilginç ve faydalı bulduğunu belirterek, düven sürmekten büyük keyif aldığını söyledi.

Düven süren diğer Belçikalı kadın turist Huys Lieve ise eski geleneklerin yaşatılmasını çok önemsediğini ifade ederek, ilk kez böyle bir çalışmaya katıldığını anlattı.

Yeşilbaşköy Belde Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, beldede geliştirmeye çalıştırdıkları ekoturizm kapsamında turistlere eski yöntemlerle yapılan harmanı tanıttıklarını söyledi.

Turistlerin ilk kez böyle bir çalışmayı gördüklerini ve ilginç bulduklarını anlatan Akıncı, ekoturizm kapsamında başka çalışmalar da yapacaklarını bildirdi.

Beldenin, Toros Dağları'nın ve Sagalassos Antik Kenti'nin eteklerinde kurulu olduğunu belirten Akıncı, şöyle konuştu:

"Turistik bir bölgedeyiz. Sagalassos Antik Kenti'ni yılda 30 bin turist ziyaret ediyor. Biz bu turistlere organik tarımı tanıtan organizasyonlar yapacağız. Beldemizde Yayla Kent Evleri projemiz var. Buraya bungalov evler inşa edeceğiz. Turistler bu evlerin önünde domates, biber yetiştirebilecek, kendi tarımını yapacak. Bölgemizde alternatif turizmi hayata geçireceğiz."
Kaynak: AA