Bozok Üniversitesi’nin 2 Projesi Daha TÜBİTAK'tan Onay Aldı

Bozok Üniversitesi, bilimsel ve teknolojik alanlarda gerçekleştirmiş olduğu araştırma kapsamında hazırladığı 2 yeni projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Bozok Üniversitesi’nin 2 Projesi Daha TÜBİTAK'tan Onay Aldı
Bozok Üniversitesi bünyesinde yürütülen projenin ilki Hayvansal Üretim Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat Koç başkanlığında “Türkiye Minuartia L. (Caryophyllaceae) Cinsinin Revizyonu” konulu çalışma diğeri ise Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seyhan KARAÇAVUŞ’a ait Pozitron emisyon tomografisi görüntülerinden doku analizi yöntemiyle elde edilen parametrelerin tümör metabolizması ve evresiyle ilişkisinin incelenmesi” konulu proje TÜBİTAK’tan onay aldı.

TÜBİTAK tarafından onay gören“Türkiye Minuartia L. (Caryophyllaceae) Cinsinin Revizyonu” adlı projeyi yürütmekte olan Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, böyle başarılı bir projenin Bozok Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi; “Bu projede Türkiye’den Minuartia cinsine ait toplamda 75 taksonun güncel sistematik açıdan bütün yönleriyle araştırılması hedeflenmiş olup, buna bağlı olarak yeni türler ve yeni kayıt durumunda olan türler bilim dünyasına kazandırılması amaçlanmıştır. Ayrıca bu çalışma ile cinsin moleküler filogenisi de tespit edilecektir. Proje başta ülkemiz olmak üzere dünyanın biyoçeşitliliğine önemli katkılar sağlayacaktır”.

TÜBİTAK’tan destek alan ikinci projede ise Yrd. Doç. Dr. Seyhan Karaçavuş ise proje hakkında yaptığı açıklamada “Pozitron emisyon tomografisi / bilgisayarlı tomografi (PET/BT) görüntülerinin doku analizi neticesinde elde edilen ve tümör heterojenitesini yansıtan öznitelikler ile PET/BT görüntülerinin analizinde yaygın olarak kullanılan metabolik parametre olan SUVmax ve tümörün histopatolojik evresi arasındaki ilişkiyi incelemektir” dedi.

Karaçavuş, projenin Bozok Üniversitesi yürütücülüğünde olduğuna dikkat çekerek, projenin Abdullah Gül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Acıbadem Kayseri Hastanesi ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile çok merkezli ve multidisipliner bir araştırma olma özelliği taşıdığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA