Suriyeli Yetim Çocuklara İftar

GAZİANTEP - İslahiye İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneğince , Suriyeli 47 yetim çocuğa iftar verildi.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen ve İslahiye ilçe merkezinde barınan Suriyelilerden anne babalarını kaybeden 47 çocuk için İLKDER tarafından bir tesiste iftar programı düzenlendi.

Programda, babaları 4 ay önce İdlip'te hayatını kaybeden Abdussamed ve Abdulbaki Summak kardeşlerin söylediği "Cennet vatan" adlı şiir duygusal anlar yaşattı.

Dernek Başkanı Yaşar Bağbekleyen, yaptığı konuşmada, ilçede barınan Suriyeli misafirlerle ellerinde geldiğince ilgilendiklerini söyledi.

İlçede, kayıt altına aldıkları bin 200 aile ve 47 yetim çocuk olduğunu ifade eden Bağbekleyen, şunları kaydetti:

"Yetim çocuklara her ay 50 TL yardım yapıyoruz. Kardeşlerimizin birçok ihtiyacı var. Düzenli yardım yapabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Şuanda yetim çocuklara da iftar vererek onları onore etmek istedik. Bizlere yardım eden tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarının desteklerinin devam etmesini istiyorum."

Suriyeli Ayyuş Muslim de eşinin İdlip'te vefat ettiğini belirterek, Türk halkına kendilerine gösterdikleri güzel alakadan dolayı teşekkür etti.

Programın ardından yetim çocuklara 50 TL nakit para ile dondurma ve oyuncak verildi.

İftara, Kaymakam Osman Beyazyıldız, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA