Müşteri Şikayeti Kendi Sebzesini Ürettirdi

ÇORUM - Çorum'da 1982 yılında hizmete açılan bir marketin işletmecisi, müşterilerinden gelen şikayet sonrasında 130 dönümlük alanda kurduğu sera ve tarlalarda ürettiği sebzeleri satıyor.

Kent genelinde 8 şubesiyle hizmet veren Selahattin Zelveci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 31 yıl önce 4-5 manavın birleşerek şirketi kurduğunu, önceliklerinin kaliteli meyve ve sebzeyi vatandaşlarla buluşturmak olduğunu belirtti.

Yaklaşık 3 yıl önce alışveriş için şubelerden birisine gelen bir vatandaşın, sebze reyonundaki bazı ürünleri beğenmediğini anlatan Zelveci, "Müşteri aldığı sebzenin lezzetli olmadığını ve farklı bir tadı bulunduğunu söyleyince biz de kendi üretimimizi yapmaya karar verdik" dedi.

Osmancık kara yolu üzerindeki Bayat Gediği mevkisinde 10 dönümü sera, 120 dönümü de açık alan olmak üzere toplam 130 bin metrekare alanda Çorum'un en büyük yaş sebze üretim tesisini kurduklarını ifade eden Zelveci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimi altında güvenli tarım politikalarını takip ederek, Çorum'da ilk defa kontrollü iyi tarım üretim sertifikası aldıklarını söyledi.

Tesislerde 6 çeşit biber, 2 çeşit domates, 2 çeşit patlıcan, salatalık, patates, sarımsak, marul, maydanoz, karnabahar, brokoli ve lahana gibi 22 çeşit ürün yetiştirdiklerini belirten Zelveci, yıllık 90 ton biber, 120 ton domates, 300 ton patates, 30 ton patlıcan ve 5 ton sarımsak ürettiklerini, diğer ürünlerle yıllık 640 ton üretim yaptıklarını kaydetti.

"Sermayesi ve emeği yerli olan ürünlerimizi el değmeden, sağlıklı ve taze bir şekilde vatandaşlara sunmanın gönül rahatlığını yaşıyoruz" diyen Zelveci, yetiştirdikleri ürünlerin, marketlerde satışını yaptıkları ürünlerin yüzde 75'ini karşıladığını belirtti.

Tesisin üretim müdürü Ebubekir Ergün de dışarıdan alınan sebzelerden daha kaliteli ve doğal ürün satmak amacıyla yola çıktıklarını ve bunu da başardıklarını vurguladı.

Kaynak: AA