Kayaşehir’de Dolu Dolu Ramazan Akşamları

Başakşehir Belediyesi, ilçede yaşayanlara unutulmaz Ramazan akşamları yaşatıyor.

Başakşehir Belediyesi, vatandaşların dolu dolu bir Ramazan geçirmesi için birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Başakşehir'in Kayaşehir bölgesinde gerçekleşen Ramazan programında öncelik yine çocuklarındı. Eğitici ve öğretici çocuk oyunları Ramazan ayında Başakşehirli çocukları birbirinden farklı yarışmalarda bir araya getirdi. Çocuklar aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmenin tadını çıkardı. Maskot Mehteran Takımı'nın sahne almasıyla Kayaşehirliler Mehter marşlarının coşkulu melodilerine tempo tuttu.

Kubbelerin Baki Sadaları isimli topluluk Türk Klasik ve Sanat Müziği'nin hatıralarda sürekli yaşatılan eserlerinden örnekler sundu. Grubun seslendirdiği birbirinden güzel eserlere eşlik eden sanatseverler Kayaşehir etkinlik alanından hoş sedalar ile ayrıldı.

Sular Vadisi’nde Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nden sonra Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma söyleşisi yer aldı. "Peygamber Efendimizi (s.a.v) Nasıl Anlamalıyız?" konulu söyleşiye katılanlar Sırma’nın aktardığı bilgilerden faydalanma imkânı buldu.

İslam Tarihi dalında 30 kitabı ve 200’ü aşkın ilmî makalesi yayınlanan Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma, şöyle konuştu: "Peygamber Efendimizin hayatını birçok televizyon, radyo programlarında dinliyoruz ama gerçekten Peygamber Efendimizi tanıyor muyuz veya tanıdığımız halde ona uyuyor muyuz? Şimdi biz Allah’ın yasakladıklarını yapacağız, dualarımızın kabul olmasını isteyeceğiz böyle bir şey olamaz. Bunların sebebi nedir? Biz Peygamber Efendimizi anlamıyoruz. Peygamberimiz 23 sene İslam'ı anlattı, bazıları ona inandı, bazıları inanmadı. O zaman inanan insanlar dünyanın seyrini değiştirdi.”
Dünya nüfusunun 3'te 1'i Müslüman olmasına rağmen o zamanlardaki gibi etkin olamadığını güncel olaylardan örnekler vererek anlatan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, şunları söyledi: “Peygamberi anlamak kıyamete hazırlanmakla muhtemeldir. Allah (c.c) Kur'an-ı Kerim’de 'Kim bana ulaşmak istiyorsa kim kıyamette benim yanıma gelmek istiyorsa peygamber onun için örnektir"
Sırma, bir zamanlar batının bilim dili olarak Arapçayı kullandığını, Müslüman dünyasının birçok etkiden ve kompleksten kurtulabilmesi için okuması ve öğrenmesi gerektiğine işaret etti

Kaynak: İHA