Başpehlivan Gürbüz, Babasının Mezarını Ziyaret Etti

ANTALYA - 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz, memleketi Elmalı ilçesinde babası Recep Gürbüz'ün mezarını ziyaret etti.

Gürbüz, finalde güreştiği Elmalılı başpehlivan İsmail Balaban ile geldiği Elmalı ilçesinin Gökpınar köyünde çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Bir kamyonete binen Gürbüz ve Balaban, ilçe merkezindeki caddelerin kenarlarında bekleyen hemşehrilerini selamladı.

Gürbüz, ardından babası Recep Gürbüz'ün mezarını ziyaret etti. Annesi Hatice Gürbüz ve dedesi Mehmet Öztürk ile Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'ın da bulunduğu ziyarette Ali Gürbüz, altın kemeri babasının mezar taşına astı. Yapılan dua sırasında Gürbüz ailesi duygusal anlar yaşadı.

Babasının mezarı başında gazetecilere açıklamada bulunan Gürbüz, bugün kendisi için "gurur günü" olduğunu söyledi.

Babasının yarım bıraktığı emaneti kendisine teslim ettiğini ifade eden Gürbüz, "Çok mutluyum. Babama verdiğim sözü tuttum" dedi.

Anne Hatice Gürbüz ise yıllardır bugünün hayaliyle yaşadığını belirtti.

Oğluna verdiği sözü tutttuğu için teşekkür eden anne Gürbüz, "Oğlum ebedi sahibi olunca altın kemeri eşimin mezar taşına asmayı ahdetmiştim. Bu hayalimi yerine getirdik. Babası şimdi mezarında rahat uyuyacak" diye konuştu.

Ali Gürbüz ve İsmail Balaban, Elmalıların sevgi gösterileri eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nde yürüdükten sonra Elmalı Belediyesini ziyaret etti. Başpehlivanlara burada belediye başkanı Altıntaş tarafından altın hediye edildi.

Kaynak: AA