Tbmm Başkanı Çiçek İftar Verdi

TBMM - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Meclis Başkanları ve milletvekillerine iftar verdi.

TBMM Üyeler Lokantası'ndaki iftara; eski Meclis Başkanları Ferruh Bozbeyli, Yıldırım Akbulut, Hikmet Çetin ve Ömer İzgi katıldı.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mihrimah Belma Satır, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken'in yanı sıra çok sayıda milletvekili, Meclis bürokratları ve çalışanları da iftarda yer aldı.

TBMM Başkanı Çiçek, yaptığı kısa konuşmada, toplum adına, toplumun önünde görev ve hizmet yapan, her yaptığı, söylediği yakınen takip edilen insanlar olduklarını söyledi.

"Elbette oruç sadece mideyle tutulan, aç kalmaktan ibaret değildir" diyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Belki tüm organlarımızda ama özellikle de siyaset adamları olarak dilimizle oruç tutmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu milletin evliyaları, erenleri, ak sakallıları bu konularda çok önemli tavsiyelerde bulundular. Bunlardan bir, ikisini bile yerine getirebilsek bu son derece önemlidir diye düşünüyorum. 'İncinsen de incitme' diyor. Bu, siyasetçi için ne kadar anlamlı bir ifade. 'Eline, diline sahip ol' diyor. Bu ikisi siyaset adamı için olmazsa olmazdır bence.

'Başın rahat durur, dilin rahat durursa, baş dil ile tartılır' diyor. 'Dil söylenir şahlanır, baş belaya katlanır.' 'Adama dilidir adam dedirten, uzun bir dil hayatı kısaltır." Bunları bu ramazan boyu hatırlayabilirsek ve Meclis'imizden de bu anlamda güzel örnekler verebilirsek, bu ramazan farklı bir ramazan olur, bunu temenni ediyorum. Şimdiden bayramızını tebrik ediyorum."

Çiçek, eski Meclis Başkanlarından Kemal Güven'in vefat ettiğini anımsatarek, Güven'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA