İkizceli Öğrenciler, Şehzadeler Şehri Amasya’da

İkizce Kaymakamı Ali Doğan’ın desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği İkizce’de okuyan başarılı öğrenci ve öğretmenler için Amasya’ya gezi düzenledi.

İkizceli Öğrenciler, Şehzadeler Şehri Amasya’da
60 kişi katıldığı geziye her okuldan sosyal bilgiler dersinde en başarılı 5 öğrenciyle, okullardaki sosyal bilgiler, tarih ve coğrafya öğretmenleri katıldı.

Amasya gezisine 44 öğrenci, 16 öğretmen ve idareci olmak üzere 60 kişi katıldı.

Gezi kafilesine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Azaklı önderlik etti.

İki otobüsle hareket eden kafile, ilk olarak Amasya’da Bimarhane (Darüşşifa) olarak yapılan ve bugün Sabuncuoğlu Şerafeddin müzesi olarak kullanılan müze ziyaret edildi. Bir sonraki durak Amasya Kalesi idi. Yeşilırmak'ın kuzeyinde bulunan ve Harşene Dağı adı verilen dik kayalıklar üzerindeki Amasya Kalesi'nin "Belkıs", "Saray", "Maydonos" ve "Meydan" adlarında dört kapısı, kale içinde "Cilanbolu" adlı bir su kuyusu, sarnıcı ve zindanları bulunmakta. Kale ziyaretinin ardından kafile, Helenistik dönemde, Amasya’yı M.Ö. 333’ten M.Ö. 26’ya kadar başkent olarak kullanan Pontus Krallarına ait olan kral kaya mezarlarını ziyaret etti. Daha sonra sırasıyla Amasya Tamimi'nin imzalandığı Saraydüzü Kışla Binası, Şehzadeler Müzesi ve öğrencilerin en çok ilgisini çeken ve içinde mumyalarında bulunduğu Amasya Etnoğrafya Müzesi ziyaret edildi. Son olarak II.Bayezid Camii ve Külliyesi ile Amasya Minyatür Müzesi ziyaretleriyle gezi programı sona erdi.

Tüm masrafları kaymakamlıkça temin edilen Amasya gezisinde öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği ikramında bulunuldu. En çok ilgiyi gören yemek ise Samsun-Ankara yolu üzerindeki Çakallı mevkiindeki meşhur çakallı menemeni oldu.
Kaynak: İHA