Bandırma Kuşcenneti Festivali Sürüyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali' devam ediyor.

Bandırma Kuşcenneti Festivali Sürüyor
Belediye Başkanı Sedat Pekel, festivalin ilk günü jeneratörde yaşanan sıkıntılar sebebiyle açılış konuşmasını ikinci güne erteledi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bulutsuzluk Özlemi'nin konseri öncesinde kalabalığa seslenen Başkan Pekel, festivalde çevreyi koruma bilinci olduğunu söyledi.

Pekel, "Festivalimizde temiz bir gelecek isteği, kardeşlik, dayanışma, barış ve çevre koruma bilinci var. Diplomalı Kuşcenneti'ni yaşatma geliştirme kararlılığı var" dedi.

Kuşcenneti Milli Parkı'ndaki kirlilik için ilçenin ciddi tepki koyduğunu belirten Pekel, "Festivalin başarısı sadece milli parkı kurtarmak ile sınırlı değildi. Aynı zamanda seçkin kültür-sanat programlarıyla aydınlanma ve çağdaş düşünce yapısının gelişmesine ciddi katkılar sağladı. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayan faaliyetlerle karşılarına çıkmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

HERKES DERS ÇIKARSIN
Konuşmasında Taksim Gezi Parkı olaylarını da değerlendiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, "Mantıksız güç kullanımı bazı provokatörlere yaradı ve üzücü olaylar yaşandı. Ama her zaman olduğu gibi halkımızın sağ duyusu galip geldi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere iktidar ve muhalefetin makul yaklaşımları ile hayat normale döndü. Yaşananlardan başta hükümet olmak üzere herkesin gereken dersi alacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA