Umke Malatya'da Kamp Kurdu

Malatya - Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi , Malatya'da kamp kurdu.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey beldesinin Daztepe mevkisinde bulunan bölgesel tatbikat alanında kurulan kampa, Malatya'dan 57, Elazığ'dan 12, Bingöl'den 11 olmak üzere toplam 80 UMKE personeli katıldı.

5'er kişilik 16 tim, 3 gün sürecek eğitimlerde doğal afetlere yönelik pratik yapacak.

Malatya Valisi Vasip Şahin, kamp alanını ziyaret ederek ekiplerin gösteri tatbikatını izledi. Bu kapsamda dağdan yaralı gibi gösterilen bir cansız manken sedyeyle indirildi.

Enkaz altı görüntüsü vermek için şeritlerle kapatılmış dar alandan bir kişi çıkarılarak koordineli olarak sedyeyle taşındı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Marmara depreminde Türkiye'nin büyük acılar yaşadığını belirterek, o acıların üzerine boş durulmadığını, güzel şeylerin yapıldığını söyledi.

Kurulan arama kurtarma timlerinin bir çok Uzakdoğu ülkesine gittiğini ve oradaki depremlerde önemli faaliyetler yaptığını ifade eden Şahin, "Teşkilatlarımız profesyonelce bu işin içerisine girdi. Belki dünyada arama kurtarma noktasında en iyi ülkelerden birisiyiz. Personel eğitimi, sayısı, ekipman ve tesisatı noktasında iyi düzeydeyiz" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Nail Umay da kampın amacının UMKE personelinin daha önce eğitimini aldıkları konuları hayata geçirebilmelerini sağlamak, afetlere müdahalede bilgi ve becerilerini artırmak, afet bölgesinde ekip olarak çalışmanın önemini kavratmak ve her türlü doğal ortamda barınma ve beslenme faaliyetlerini kendi kendilerine yerine getirebilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA