11. Türkçe Olimpiyatlarına Doğru

Sakarya - Türkçe Olimpiyatları Sakarya Koordinatörü Oğuz Hakmış: "Bu yıl ilimize 27 ülkeden 190 öğrenci gelerek zengin, özgün ve yeni çalışmalarıyla şarkı, şiir, naat ve halk oyunları alanlarında hünerlerini sergileyecek" dedi.

Sakarya'daki etkinlikler hakkında Erenler ilçesinde bir otelde gazetecilere açıklama yapan Hakmış, 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bu yıl "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adı altında 1-16 Haziran tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Hakmış, 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı olimpiyatların 55 il ve 99 sahnede gerçekleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"5 kıtadan dini, dili ve rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma, güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri, kısa film gibi 19 kategorigede hünerlerini sergileyecek. Geçtiğimiz yıl büyük coşkuyla kutladığımız etkinlikler, bu yıl da temposunu düşürmeden büyüyerek Türkiye'yi kuşatacak. 10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan dili, dini, rengi ve ırkı farklı binlerce öğrenci her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı veriyor. Daha önceki yıllarda "Sevgi Dili Türkçe", "Aynı Dili Konuşuyoruz", "Gelin Tanış Olalaım", İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur" gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen sevgi çiçekleri 11. yılda "Evrensel Barışa Doğru" diyerek dünyaya seslenecek. Bu yıl ilimize 27 ülkeden 190 öğrenci gelerek zengin, özgün ve yeni çalışmalarıyla şarkı, şiir, naat ve halk oyunları alanlarında hünerlerini sergileyecek."

Kaynak: AA